Kultura

Sve se, ipak ne može kupiti novcem

Može li se sve pa i ugled kupiti novcem!? Vrlo je aktualna tema predstave „Mačak u vreći“ koja je sinoć premijerno izvedena u Kazalištu Marina Držića.

Djelo Georgesa Feydeaua s dubrovačkim je ansablom postavio redatelj Ivan Leo Lemo, koji u svom sedmom uprizorenju na dubrovačkoj pozornici donosi niz intriga i komičnih situacija, smjestivši scenu u središte Teatra, među samu publiku.

Faydeauovo djelo je napisano davne 1888. godine, a do danas je većina stvari unutar društva ostala vrlo slična, ako ne i jednaka. Odnos besramnog bogaćenja je identičan, tako je "mačak u vreći" zapravo vrlo suvremeno i shvatljivo djelo; čak i u 21. stoljeću (moć, novac i prestiž kao indikatori).
Glavni junak odlučuje kupiti tenora, prvi glas Francuske i angažirati ga u pariškoj operi da izvede operu koju bi potpisao svojim imenom. No, ide li to tako? Pa baš i ne… iz jedne nespretne situacije ulazi se u drugu, treću…

Scenografkinja predstave je Vesna Režić, kostimografkinja Mirjana Zagorec i skladateljica Paola Dražić Zekić. U predstavi igraju: Branimir Vidić, Glorija Šoletić, Zdeslav Čotić, Helena Kovačić, Mirej Stanić, Marin Tudor, Boris Matić i Edi Jertec.
Ovu komediju zabune ponovno možete gledati već večeras u 20 sati, a slijede izvedbe 20., 21., 27. i 28. travnja.

 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Bogati program za osamnaestu Noć muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

Od tombole do predavanja – kako je protekla konavoska Noć muzeja?

Dulist

[FOTOGALERIJA] Vesela Noć muzeja!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija