Županija

Vandalizam na Ćirovoj stazi, Općina Konavle podnijela prijavu

Općina Konavle na svojim je stranicama objavila fotografije koje svjedoče novom vandalizmu na Ćirovoj stazi.

-Značajna sredstva i velika energija uložena je kako bismo imali posebno lijepu i atraktivnu pješačku i biciklističku stazu, prepoznatljivi sadržaj Konavala. I nema ništa ljepše, nego ovih dana sresti i vidjeti koliko je puno ljudi i djece šetalo, bicikliralo i uživalo na samoj stazi i njezinim sadržajima. Nažalost, istovremeno, postoje neki pojedinci koji već neko vrijeme uništavaju, kao što možete vidjeti na priloženim fotografijama. Ruše ogradu, čupaju stupove, raskopavaju trasu, iskreću otpad. Osuda njima vjerojatno neće predstavljati ništa, zato sve uredno prijavljujemo nadležnim službama. I baš zato što ne prestaju, ovaj put ćemo čvrsto inzistirati da se stane u kraj vandalizmu – napisali su.

Općina Konavle, kroz projekt ĆIRO II, financiran EU sredstvima, uložila je znatna financijska sredstva u sređivanje i opremanje trase nekadašnje uskotračne željeznice, koja prolazi kroz Konavle u dužini od oko 37 kilometara. Tamponirala se i čistila staza, sanirale problematične točke, postavila ograda kao bi sigurnost korisnika bila veća. U Mihanićima je uređeno vanjsko vježbalište, na Vojskom dolu napravljen je piknik park i dječje igralište s posebnim spravama za balansiranje, kakvim se rijetko tko može pohvaliti. Upravo se završava uređenje nekoliko odmorišta, postavlja signalizacija, klupe i pametne klupe duž cijele staze, punionice za električna bicikla, uređenje Info bike centra (multimedija) pored biciklističkog kluba na Zvekovici i još dosta toga, podsjetili su.

 

Pročitajte još

KONAVLJANIN BOGATOG ŽIVOTNOG ISKUSTVA U 108. godini života napustio nas je gospar Božo Kralj

Dulist

Libertasovo prodajno mjesto u Župi bit će otvoreno od ponedjeljka do 7. veljače!

Dulist

Sutra će doći do izmjena na Libertasovoj liniji 25

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija