Politika

[UŽIVO OD 10 SATI] S DuListom pratite sjednicu Gradskog vijeća

Gradski vijećnici ovog ponedjeljka s početkom u 10 sati sjedaju u vijećničke klupe zadnji put u ovom sazivu. Pred njima će se naći niz važnih točaka, a među njima je svakako i ona o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana uređenja Grada Dubrovnika, ali i dugoočekivanog Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a.

Uz to, pokreću se i nove izmjene i dopune Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana, a radi usklađenja s Prostornim planom i županije i grada te radi uvrštenja kontaktne (buffer) zone dobra svjetske baštine. Izmjene se pokreću i radi usklađivanja sa smjernicama konzervatorske podloge za kontaktnu zonu dobra svjetske baštine, ali i sa smjernicama Plana upravljanja. Preispitat će se i broj propisanih uvjeta provedbe zahvata u prostoru s detaljnošću propisanom za urbanistički plan te će se odrediti zone za koje je potrebno donijeti urbanističke planove urbane preobrazbe i urbane sanacije. Također bi se trebali otkloniti uočeni nedostatci i neusklađenosti Odredbi za provođenje i njihovo usklađivanje s vrijednostima prostora. Ispravit će se i greške te usklađenja u grafičkom i tekstualnom dijelu plana uočenih tijekom provedbe.

Gradski vijećnici konačno bi trebali usvojiti i odluku kojom se propisuju kriteriji za dodjelu stanova mladima i mladim obiteljima po modelu dubrovačke stanogradnje. Iako je ista bila i na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, još se jednom doradila, a sve kako bi se postigao konsenzus. Sjednicu Gradskog vijeća uživot možete pratiti na DuListu, a mi ćemo, kao i obično, za vas izdvojiti najzanimljivije dijelove sjednice.

Pročitajte još

UKLJUČENI I FRIZERSKI SALONI Najam gradskih poslovnih prostora i javnih površina umanjen za 50 posto

Dulist

BURNA RASPRAVA O SMANJENJU NAKNADA Vićan Selmaniju: Možete mi reći da sam debeo i ružan, ali ne i da sam socijalno neosjetljiv

Dulist

‘SAD JE PRILIKA POMOĆI I NJIMA’ Autobuserima smanjena cijena zaustavljanja na Pilama za 30 posto

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija