Politika

[UŽIVO OD 10 SATI] S DuListom pratite sjednicu Gradskog vijeća

Gradski vijećnici ovog ponedjeljka s početkom u 10 sati sjedaju u vijećničke klupe zadnji put u ovom sazivu. Pred njima će se naći niz važnih točaka, a među njima je svakako i ona o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana uređenja Grada Dubrovnika, ali i dugoočekivanog Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a.

Uz to, pokreću se i nove izmjene i dopune Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana, a radi usklađenja s Prostornim planom i županije i grada te radi uvrštenja kontaktne (buffer) zone dobra svjetske baštine. Izmjene se pokreću i radi usklađivanja sa smjernicama konzervatorske podloge za kontaktnu zonu dobra svjetske baštine, ali i sa smjernicama Plana upravljanja. Preispitat će se i broj propisanih uvjeta provedbe zahvata u prostoru s detaljnošću propisanom za urbanistički plan te će se odrediti zone za koje je potrebno donijeti urbanističke planove urbane preobrazbe i urbane sanacije. Također bi se trebali otkloniti uočeni nedostatci i neusklađenosti Odredbi za provođenje i njihovo usklađivanje s vrijednostima prostora. Ispravit će se i greške te usklađenja u grafičkom i tekstualnom dijelu plana uočenih tijekom provedbe.

Gradski vijećnici konačno bi trebali usvojiti i odluku kojom se propisuju kriteriji za dodjelu stanova mladima i mladim obiteljima po modelu dubrovačke stanogradnje. Iako je ista bila i na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, još se jednom doradila, a sve kako bi se postigao konsenzus. Sjednicu Gradskog vijeća uživot možete pratiti na DuListu, a mi ćemo, kao i obično, za vas izdvojiti najzanimljivije dijelove sjednice.

Pročitajte još

Vlahušić: Mato Franković krši načelo trodiobe vlasti

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Prioriteti su nam očuvanje radnih mjesta, isplata plaća i socijalnih davanja

Dulist

PLATFORMA DUBROVNIK NAŠ GRAD Gradska uprava zaboravila je Mokošicu, mi ćemo to promijeniti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija