Kultura

Uživajte u ‘Knjigama pod stablima’ i ‘Vremenastim pričama’ Zorana Vakule

knjige pod stablima 5

Dubrovačke knjižnice organiziraju još jedno cjelodnevno druženje ‘Knjige pod stablima’ u Mokošici i Cavtatu 16. i 17. kolovoza. Program obuhvaća aktivnosti za djecu i odrasle.

U srijedu, 16. kolovoza program počinje u 10 sati u dvorištu DV ‘Mala kuća’ u Mokošici gdje će se održati glazbena pričaonica i kreativna radionica s knjižničarima Katarinom Palinić i Ademom Gušićem koji će najmlađima čitati, svirati i voditi ih kroz kreativnu radionicu. Od 12 do 19 sati posjetitelji su pozvani na čitanje u hladu gdje će imati priliku izabrati ponuđene rabljene knjige i ‘knjigom na dar’ upotpuniti svoju kućnu biblioteku. Zoran Vakula će u 19 sati predstaviti slikovnice iz ciklusa ‘Vremenaste priče’, napisane s ciljem edukacije i približavanja meteoroloških termina djeci. Slikovnice su namijenjene djeci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, najavili su oganizatori

Cavtatske ‘Knjige pod stablima’ započet će 17. kolovoza u 10 sati na Trgu Franja Tuđmana s predstavljanjem slikovnica iz ciklusa ‘Vremenaste priče’ autora Zorana Vakule, dok će u 11 sati knjižničarka Lucijana Mihaljek održati kreativnu radionicu za djecu. Tijekom dana, od 12 do 18 sati posjetitelji su pozvani na druženje i čitanje u hladu gdje će moći kao i u Mokošici, izabrati ponuđene rabljene knjige. U 18 sati, uz Anu Vuličević, učiteljicu iz Helen Doron škole Dubrovnik, najmlađi će imati priliku kroz interaktivnu priču učiti i vježbati engleski jezik. Za kraj programa u Cavtatu, s početkom u 19:30, Davor Novevski će uz podršku moderatorice Mariele Marković i urednika Davora Deranje, predstaviti svoj novi roman ‘Vrtoglavica’, dodali su.

Program se održava uz potporu Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Konavle i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a provodi se s ciljem promoviranja i poticanja čitanja.

Naslovna fotografija s događaja: Knjige pod stablima u Čokolinu

Pročitajte još

IZLOŽBA, FILM I DISKUSIJA U LAZARETIMA Stvaranje doma u migraciji

Dulist

[VIDEO/FOTO] LINĐO U KNEŽEVU DVORU ‘Etnofonija’ u povodu Svjetskog dana glazbe

Dulist

[FOTO] DIVNA UMJETNIČKA DJELA Završna izložba učenika Umjetničke škole Luke Sorkočevića

Dulist