Grad

Uz početak školske godine Franković poručio: Učenici, odgovornost ne isključuje zabavu!

Povodom početka nove školske godine, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je prigodnu poruku roditeljima i učenicima, posebno onima koji u školske klupe sjedaju prvi put.

‘Dragi učenici, dragi naši prvašići,

Na početku za vas jednog posve novog poglavlja u životu od srca vam želim da s lakoćom savladate sve zadatke koji su pred vama te tako steknete nova znanja i vještine.

Učenje znači odgovornost, ali je isto tako ispunjeno veseljem, a svaki ozbiljan trenutak kad se uči novo gradivo pratit će onaj pun zabave. Škola nije nikakav bauk. Uz vaše učiteljice i učitelje siguran sam da ćete zavoljeti svaki trenutak koji provedete u školskim klupama.

A vama koji se u ponedjeljak vraćate u školske klupe, također želim puno uspjeha u nastavku obrazovanja, uz jednu molbu. Budite odgovorni, pazite na vaše prijateljice i prijatelje u razredu, ali i na sve druge učenike s kojima dijelite školske prostore. No, bez obzira što se od vas traži odgovornost, to nikako ne znači da uz praćenje i sudjelovanje u nastavi nema mjesta zabavi i bezbrižnim trenucima, jer i oni su dio školskih dana.

Poštovani roditelji,

Grad Dubrovnik kao osnivač osnovnih škola na svom području osigurao je sve preduvjete da se sukladno smjernicama i preporukama nadležnih tijela ova nastavna godina izvede na način koji jamči kvalitetno obrazovanje sukladno svih važećim standarda, a prvenstveno vodeći računa o sigurnosti vaših mališana.

Uz novu školu na Montovjerni te energetsku obnovu zgrada niza naših vrtića i škola, ova gradska uprava jasno je pokazala koji su joj prioriteti u radu. Uslijed grubih i nepredviđenih okolnosti koje su blokirale cijeli svijet, neki planirani projekti nakratko su bili zastali, ali to ne znači da se nije radilo. Naprotiv. U tijeku je izrada glavnog projekta obnove, uređenja i opremanja OŠ Marina Getaldića na postojećoj kao i na novoj lokaciji u Ulici Ilije Sarake u Gradu. Kompletiranjem potrebne projektne dokumentacije pokrenut će se postupak javne nabave radova, a financijska sredstva su osigurana zahvaljujući vrijednoj donaciji zaklade Caboga Stiftung. Za dogradnju OŠ Mokošica izradili smo idejno rješenje, a trenutno se izrađuje glavni projekt. Realizacijom navedenog, uz druge planirane projekte u obrazovanju i obrazovanoj infrastrukturi, približavamo se cilju, a to je Dubrovnik kao grad u kojem svojoj djeci možemo pružiti najkvalitetnije obrazovanje, od prvih koraka pa do visoke naobrazbe.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mato Franković’

Pročitajte još

Ruski novinari: Vlada veliki interes za odmorom u Dubrovniku

Dulist

DVIJE LOKACIJE U GRADU Zna se izvođač radova obnove OŠ Marina Getaldića

Dulist

Brodovi za Lokrum voze po novom plovidbenom redu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija