Koronavirus u Hrvatskoj

[VIDEO] U samoizolaciju je stavljeno 16 kontakata Pemove zaposlenice

[VIDEO] U samoizolaciju je stavljeno 16 kontakata Pemove zaposlenice

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije u 12.30 sati iznijet će najnovije podatke o broju oboljelih od koronavirusa. Prema podacima od ovog ponedjeljka, 6. travnja, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ukupna brojka zaraženih koronavirusom je 64. Hospitalizirano je 14 pozitivnih pacijenata, a u kućnoj izolaciji su 42 pozitivne osobe.

Tekstualni prijenos:
Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako nismo dobili najnovije rezultate uzoraka poslanih u Zagreb te smo trenutno i dalje na 64 oboljele osobe.

-Stanje je još uvijek stabilno, ali jednako ozbiljno – rekao je.

-Imali smo nažalost slučaj gdje je jedna trgovačka radnja kasno regairala na zahtjev da se zatvori. To nije dobro, mora se promptno poštivati upute epidemiologa – osvrnuo se župan na jučerašnju situaciju s Pemovom trgovinom u Solitudu.

-Uz mjere koje poduzimamo, jučer sam imao videokonferenciju s gospodarstvenicima. Veoma je pohvalno da se svi brinu o zadržavanju zaposlenih i svi podržavaju mjere Vlade i očekuju i određene druge poteze državnih poduzeća i jedinica lokalne samouprave  – govori župan.

Kako je rekao načelnik Stožera Joško Cebalo, prema Zagrebu je do danas upućeno 549 uzoraka, a očekuju se rezultati za 27 uzoraka.

-Stožer je zaprimio još jednu količinu zaštitne opreme koja je upućena lokalnim stožerima i našim operativnim snagama. Tijekom jutra isporučeno je i 200 kreveta – rekao je Cebalo.

Riječ je uzeo ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić. Rekao je kako je jedan pacijent u Jedinici intenzivnog liječenja, sedam ih je na Zaraznom, a šest u Studentskom domu. Svi su stabilno i nisu životno ugroženi. Stabilno su i pacijenti koji se nalaze u Splitu, a neki idu čak i prema boljem stanju.

Trenutno je 12 medicinskih sestara, osam liječnika i dvoje djelatnika nemedicinske struke u samoizolaciji.

Dr. Mato Lakić rekao je kako je jedna jučer pozitivna osoba iz Konavala, iz obiteljskog kontakta, a druga je trgovkinja iz Opuzena.

-Ona zadnjih pet dana nije radila u trgovini i tada kad je radila, nije bila u kontaktu s kupcima, bila je u zasebnoj prostoriji. Ta trgovina provodi sve propisane mjere, od nošenja maski i rukavica, postavljen je i pleksiglas na blagajnama, postoje i dezinfekcijska sredstva, a provode se i ostale mjere od dezinfekcije, čišćenja i pranja – rekao je. Na pitanje novinara rekao je kako je trgovkinja imala 16 kontakata te su svi stavljeni u saamoizolaciju.

Ivan Pavličević, načelnik PU, rekao je kako su 274 osobe pokušale prijeći policijske punktove bez propusnica.

-Imali smo i dvije dojave vezano za korona party. Za jedan objekt na otoku utvrdili smo da nije radio, a druga je bila dojava vezano za jedan hotel, koji je zatvoren. Međutim, noćnom portiru bilo je dosadno te je objavljivao slike s nekih prijašnjih događaja i predstavljao je to kao da se sada događa. Dobio je prekršajnu prijavu zbog širenja lažnih vijesti – rekao je Pavličević.

 

 

 

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist