Županija

UKUPNO 23 NAGRADE Ovo su najbolji župski sportaši u 2022.!

UKUPNO 23 NAGRADE Ovo su najbolji župski sportaši u 2022.!

Matija Jurišić i Iva Oberan najbolji su sportaši Župe dubrovačke u 2022. godini. Najuspješniji župski sportski klub je Auto klub Župa dubrovačka, dok je najdarovitiji mladi sportaš Luka Bračić. Nagrade sportašima uručila je Zajednica sportova Općine Župa dubrovačka na svečanosti ovog četvrtka u dvorani općine.
Automobilist Matija Jurišić zauzeo je drugo mjesto u ukupnom poretku automobila sa samo jednim bodom zaostatka za prvim. Matija je državni prvak u grupi 3, dobio je zlatnu kacigu u disciplini brdo, tri uzastopna naslova prvaka te je treći u svojoj grupi prvenstva Europe. Zbog svega toga je proglašen i najuspješnijim sportašem Hrvatskog auto i karting saveza.
Judašicu Ivu Oberan ne treba posebno predstavljati. Ona je proteklih 5 godina, koliko postoji Zajednica sportova Župe dubrovačke na tronu najboljih župskih sportašica. I u prošloj je godini ostvarila niz fantastičnih rezultata, a trenutno je jedan od pet hrvatskih predstavnika na IJF GRAND PRIX DUSHANBE u Tadžikistanu.
Auto klub Župa dubrovačka postao je prošle godine prvak na brdskim stazama. Od 9 trka osvojili su njih 7.
Župska nada Lukša Bračić osvajač je brončane medalje na Prvenstvu Hrvatske u judu za dječake. Prošle godine je nastupio na 10 turnira, a na PH je osvojio 11 medalja, sedam zlata, jedno srebro i tri bronce.
Osim ovih nagrada, koje su dodijeljene temeljem javnog poziva, Izvršni odbor župske zajednice sporta nagradio je pojedince i klubove za prestižne rezultate ostvarene u prethodnoj godini, a koji su bili od važnosti za lokalnu zajednicu.
Nagradu je posthumno dobio boćar Vido Beusan. O tome koliko je volio boćanje, najbolje govori anegdota kako je vlastito vjenčanje odgodio za 7 dana zbog boćarske utakmice.
Nagrađeni su i: Boćarski klub Donji Brgat (1. mjesto u 2. županijskoj boćarskoj ligi), Andrea Kalacanović (županijska prvakinja u streljaštvu u kategoriji juniorki), RK Ardiaei (osvojili Drugu rukometnu hrvatsku ligu), generacija U15 NK Župa dubrovačka (pobjednici Županijskog nogometnog kupa te Kupa dalmatinskih županija), Boćarski klub Rijeka (osvajanje županijskog kupa u četvorkama), Orsat Bilić (županijski kadetski i juniorski prvak u streljaštvu), Toni Mužević (juniorski prvak Hrvatske u taekwondou), Ivona Vlašić (kadetska prvakinja Hrvatske s VK Jugom), Boćarski klub Rijeka (županijski pobjednik u parovima), NK Župa dubrovačka, generacija U10 (prvak Dubrovačko-neretvanske županije), Školski športski klub Brenum (djevojčice 5. i 6. razreda osvajačice prvenstva u odbojci, a dječaci viceprvaci Hrvatske u košarci), Mateo Zdraulić (prvak županije u streljaštvu), Nikša Miloslavić (prvak Hrvatske u streljaštvu), Marko Kuraja (futsal reprezentativac), Boško Perić i Božo Koprivica (europski prvaci u vaterpolu s Dubrovačkim veteranima), NK Župa dubrovačka, generacija U 8 (županijski prvaci), Nihad Seferagić (državni prvak u automobilizmu, brdske staze grupa 2).
Predsjednik Zajednice sportova Općine Župa dubrovačka Ivica Cumeljan istaknuo je kako je ponosan što je svake godine nagrada sve više.
-Ove godine dijelimo 23 nagrade, što znači da su naši sportaši postigli iznimne rezultate jer nisu kriteriji za osvojiti bilo koju nagradu lagani – rekao je.
Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli zahvalio se Zajednici sportova na proteklih pet godina rada.
-Uvelike su pomogli općini u raspoređivanju sredstava i svega vezano za sport. Olakšan nam je rad – rekao je načelnik. Napomenuo je kako su zaludu svi infrastrukturni projekti i razvitak ako se ne ulaže u djecu.
-Bez njih nam nema budućnosti – naglasio je župski načelnik.
Česitamo svim dobitnicima nagrada!

Pročitajte još

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist

Vodovod osigurao bolju vodoopskrbu Dubrovačkog primorja

Dulist