Zanimljivosti

Udruga Lukjernica obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja

Pod motom ‘Briga o mentalnom zdravlju za svih’ dubrovačka udruga Lukjernica ove nedjelje obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja.

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10. listopada svake godine od 1992., a za cilj ima podignuti svijest javnosti o važnosti mentalnog zdravlja u zajednici.

Svake godine ovom prilikom posebna se pažnja posvećuje određenoj temi iz područja mentalnog zdravlja, a ove godine to je „Mentalno zdravlje u svijetu nejednakosti“. Ukaziva se na neravnomjerno ulaganje u mentalno zdravlje i otežan pristup uslugama što dovodi do stigme i diskriminacije.

Udruga Lukjernica godinama se bavi pružanjem podrške i usluga oboljelima i njihovim obiteljima te promocijom važnosti mentalnog zdravlja. Ovogodišnji Svjetski dan mentalnog zdravlja odlučili smo obilježiti izložbom „Briga o mentalnom zdravlju za svih“ članova Udruge koja će se otvoriti u Centru za mlade Dubrovnik u nedjelju, 10. listopada u 10 sati.

Na izložbi će biti prikazani radovi nastali na likovnim radionicama Udruge. Članovi su već duži niz godina aktivni u kreativnom radu kroz Udrugu a i izvan nje tako da do sada brojimo organizaciju više zajedničkih izložbi, tri ilustrirane zbirke pjesama, brošuru za prepoznavanje i pomoć kod smetnji u mentalnom zdravlju, sudjelovanje na književnim festivalima i ostalo.

Pročitajte još

BESPLATNI WEBINARI Kako proširiti svoje poslovanje ili se ‘progurati’ na tržištu?

Dulist

BOLJE OD BILO KOJEG SHOWA Kreće nova sezona Kluba mladih znanstvenika

Dulist

‘LIJEPO JE KAD SE DRŽI DO TRADICIJE’ Luminacija u Čibači uoči blagdana sv. Luke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija