Zanimljivosti

Udruga Lukjernica obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja

Udruga Lukjernica obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja

Pod motom ‘Briga o mentalnom zdravlju za svih’ dubrovačka udruga Lukjernica ove nedjelje obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja.

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10. listopada svake godine od 1992., a za cilj ima podignuti svijest javnosti o važnosti mentalnog zdravlja u zajednici.

Svake godine ovom prilikom posebna se pažnja posvećuje određenoj temi iz područja mentalnog zdravlja, a ove godine to je „Mentalno zdravlje u svijetu nejednakosti“. Ukaziva se na neravnomjerno ulaganje u mentalno zdravlje i otežan pristup uslugama što dovodi do stigme i diskriminacije.

Udruga Lukjernica godinama se bavi pružanjem podrške i usluga oboljelima i njihovim obiteljima te promocijom važnosti mentalnog zdravlja. Ovogodišnji Svjetski dan mentalnog zdravlja odlučili smo obilježiti izložbom „Briga o mentalnom zdravlju za svih“ članova Udruge koja će se otvoriti u Centru za mlade Dubrovnik u nedjelju, 10. listopada u 10 sati.

Na izložbi će biti prikazani radovi nastali na likovnim radionicama Udruge. Članovi su već duži niz godina aktivni u kreativnom radu kroz Udrugu a i izvan nje tako da do sada brojimo organizaciju više zajedničkih izložbi, tri ilustrirane zbirke pjesama, brošuru za prepoznavanje i pomoć kod smetnji u mentalnom zdravlju, sudjelovanje na književnim festivalima i ostalo.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist