Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji zabilježeno 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U županiji zabilježeno 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o osam osoba iz Dubrovnika (5 muških, 3 ženske) od kojih je 1 muška osoba kontakt ranije poznatog slučaja. Zaraženo je 5 osoba iz Metkovića (2 muške i 3 ženske), od čega se jedna muška i jedna ženska osoba vežu za jednu svadbu, a 1 ženska osoba je kontakt ranije poznatog slučaja.

Zaražene su i jedna muška i jedna ženska osoba iz Župe dubrovačke, jedna ženska osoba iz Orebića, te dvije strane državljanke koje su trenutno u Dubrovniku, a obje su kontakti ranije poznatog slučaja.

Tri zaražene osobe s prebivalištem u Zagrebu više nisu na području naše županije. Imamo 3 izliječene osobe – jedna iz Dubrovnika, jedna iz Janjine te jedna iz Župe dubrovačke.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 11 osoba pozitivnih na koronavirus, a od početka pandemije na analizu je poslano 9407 uzoraka.

U samoizolaciji se nalaze 442 osobe, a u posljednja 24 sata nisu utvrđeni slučajevi kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 62 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist