Koronavirus u Hrvatskoj

U Županiji zabilježeno 12 novih slučajeva koronavirusa, 6 osoba izliječeno

U Županiji zabilježeno 12 novih slučajeva koronavirusa, 6 osoba izliječeno

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o sedam osoba na području Dubrovnika – dvije muške osobe kontakti su prethodno zaraženih slučajeva, a za dvije ženske osobe se utvrđuje epidemiološka veza. Preostala 3 slučaja nisu iz naše županije, ali trenutno borave u Dubrovniku – za dvije ženske osobe (jednu strankinju, a drugu s prebivalištem u Zagrebu) također se utvrđuje epidemiološka veza, kao i za jednog stranog državljanina.
Od preostalih 5 zaraženih osoba, 3 su muškarci iz Metkovića (od kojih su dvoje kontakti), a dvije su ženske osobe iz Župe dubrovačke od kojih je jedna kontakt prethodno poznatog slučaja.
Izliječeno je 6 osoba – dvije iz Dubrovnika te po jedna iz Metkovića, Trpnja, Opuzena te jedna osoba s prebivalištem izvan naše županije.
U OB Dubrovnik hospitalizirano je 5 osoba pozitivnih na koronavirus, a od početka pandemije na analizu je poslano 8756 uzoraka.
U samoizolaciji se nalazi 331 osoba, a u posljednja 24 sata nisu utvrđeni slučajevi kršenja mjere samoizlacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 62 slučaja kršenja samoizolacije.
-Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH – ističu iz Stožera.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist