Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji zabilježen još jedan slučaj zaraze, riječ je o ženskoj osobi iz Dubrovnika

U županiji zabilježen još jedan slučaj zaraze, riječ je o ženskoj osobi iz Dubrovnika

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Time naša županija broji ukupno dva nova slučaja zaraze u posljednjih 48 sati.

-Riječ je o mlađoj osobi iz Dubrovnika, a koja se zarazila u Zagrebu (nevezano uz jučer otkriveni slučaj). U pitanju je mlađa ženska osoba dobrog općeg stanja s blagim simptomima, a njezini kontakti se obrađuju – ističu iz županijskog stožera u priopćenju.

Od ukupno 10 analiziranih uzoraka u subotu, preostalih 7 je negativnih, a 2 su u obradi. Od početka pandemije na analizu je poslano 3405 uzoraka. U Dubrovačko-neratvanskoj županiji u samoizolaciji se nalazi 30 osoba. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Drugi slučaj u dva dana
Podsjetimo,  već je u subotu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o osobi koja ima prebivalište na području grada Dubrovnika, a koja se zarazila u Zagrebu. U pitanju je mlađa muška osoba dobrog općeg stanja s blagim simptomima, a njegovi kontakti se obrađuju. DuList je doznao kako je riječ o zaposleniku lopudskog hotela Lafodia.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist