Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji tri nova slučaja koronavirusa, zabilježeno šest kršenja samoziolacije

U županiji tri nova slučaja koronavirusa, zabilježeno šest kršenja samoziolacije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji su u posljednja 24 sata zabilježena tri nova slučaja zaraze COVID-19 infekcijom.

-No, napomenimo kako se u jednom od tih slučajeva radi o mlađoj ženskoj osobi, kontaktu već prije zaražene osobe, s prebivalištem u Zagrebu, koja je već napustila područje Dubrovačko-neretvanske županije – ističu iz Stožera civilne zaštite DNŽ.

Što se preostala dva slučaja tiče, radi se o ženskoj mlađoj osobi iz Dubrovnika, kontaktu već prije pozitivne osobe, i muškoj osobi srednje dobi iz Korčule, za kojeg je epidemiološka obrada u tijeku. ​Ozdravljena je jedna osoba, iz Korčule. ​Od početka pandemije analiziran je ukupno 7331 uzorak. ​U OB Dubrovnik je hospitalizirana jedna osoba pozitivna na COVID-19.

​U samoizolaciji su ukupno 302 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je ukupno šest kršenja kršenje mjere. Radi se o stranim državljanima koji su evidentirani pri prelasku granice te o onima koji nisu zatečeni u objektima smještaja. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 56 kršenja mjere samoizolacije.

​Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist