Koronavirus u Hrvatskoj

Deset novih slučajeva zaraze u Županiji, nema žarišta niti lokalne transmisije!

Deset novih slučajeva zaraze u Županiji, nema žarišta niti lokalne transmisije!

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji je u posljednja 24 sata zabilježeno deset novih slučajeva zaraze COVID-19 infekcijom?. No, iz županijskog stožera civilne zaštite napominju kako se u jednom od tih slučajeva radi o mlađoj ženskoj osobi s prebivalištem u Zagrebu, koja je već napustila područje Dubrovačko-neretvanske županije.

Što se preostalih devet slučajeva tiče, radi se o tri mlađe ženske osobe i jednoj ženskoj osobi srednje dobi te o četiri mlađe muške osobe i jednoj muškoj osobi srednje dobi. Troje od njih imaju prebivalište u Zagrebu, s tim da se dvoje trenutno nalaze u Dubrovniku, a jedna u Pločama. Od preostalih osoba pozitivnih na COVID-19, jedna je iz Dubrovnika, jedna iz Metkovića, jedna iz Janjine i tri iz Ploča.

-Važno je istaknuti kako u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ne postoji žarište niti lokalna transmisija, jer je od danas pozitivnih osoba, njih šestoro zaraženo izvan naše županije, dvoje su kontakti već prije pozitivnih osoba, a za dvoje je epidemiološka obrada u tijeku – napominju iz Stožera.

​S današnjim su danom izliječene dvije osobe – jedna iz Ploča i jedna iz Blata. ​Od početka pandemije analizirano je ukupno 7248 uzoraka. ​U OB Dubrovnik je hospitalizirana jedna osoba pozitivna na COVID-19.

​U samoizolaciji je ukupno 276 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 50 kršenja mjere samoizolacije.

​Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist