Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji šest novooboljelih, testirana 41 osoba, preminulo četvero Dubrovčana

U županiji šest novooboljelih, testirana 41 osoba, preminulo četvero Dubrovčana

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom (pet utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o tri osobe iz Župe dubrovačke, dvije osobe iz Metkovića te jednoj osobi iz Konavala.

Ukupno je zaraženo pet muških i jedna ženska osoba, a jedna ima utvrđenu epidemiološku vezu. Preminule su četiri osobe iz Dubrovnika; 3 muške osobe (rođ. 1931., 1937., 1938.) i jedna ženska osoba (rođ. 1938.).

Izliječeno je 27 osoba: 12 iz Dubrovnika, šest iz Metkovića, pet iz Konavala, tri iz Župe dubrovačke te jedna iz Kule Norinske.

U posljednja 24 sata obrađen je 41 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 53 208 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 64 osobe pozitivne na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su šest na invazivnoj, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1322 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su četiri kršenja mjere samoizolacije (sva četiri na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 568 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist