Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji nema novozaraženih koronavirusom, još 13 osoba izliječeno

U županiji nema novozaraženih koronavirusom, još 13 osoba izliječeno

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a imamo 13 novih izliječenih, odnosno ukupno njih 78, javlja županijski Stožer civilne zaštite. Preostali nalazi od petka su negativni, a 37 uzoraka uzetih u subotu su u obradi.

Među novim izliječenim, njih devet je iz Ploča (od toga pet korisnika i jedna djelatnica privatnog Doma za starije), jedna osoba je iz Dubrovnika, dvije osobe su iz Metkovića (djelatnice Doma za starije) te jedna osoba iz Župe dubrovačke (djelatnica Centra za rehabilitaciju Josipovac).

Ukupno je do danas u našoj županiji 118 zaraženih, 78 izliječenih te osam umrlih. Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 2302 uzorka.
S današnjim danom hospitalizirano je šest pozitivnih pacijenta, pet na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, a jedan pacijent je u Jedinici intenzivnog liječenja i nije intubiran.
Ukupno je 535 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist