Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 82 nova slučaja zaraze, 62 osobe su hospitalizirane

U županiji 82 nova slučaja zaraze, 62 osobe su hospitalizirane

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 82 nova slučaja zaraze koronavirusom (28 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 37 osoba iz Dubrovnika, 13 iz Župe dubrovačke, deset iz Metkovića, šest iz Konavala, po tri iz Orebića i Ploča, po dvije iz Korčule, Slivnog i Stona, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske i Opuzena te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije. Ukupno je zaraženo 40 muških i 42 ženske osobe, a 54 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je aktivan 701 slučaj zaraze koronavirusom, od čega na širem području Dubrovnika njih 615 (Dubrovnik 310, Konavle 145, Župa dubrovačka 142, Dubrovačko primorje 11 te Ston sedam slučajeva).

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 62 osobe pozitivne na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega je šest na invanzivnoj ventilaciji.

Oporavilo se 69 osoba: 26 iz Dubrovnika, 17 iz Konavala, 16 iz Župe dubrovačke, četiri iz Orebića, tri iz Dubrovačkog primorja, dvije iz Korčule te jedna osoba iz Slivnog.

U samoizolaciji je 1121 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja mjere samoizolacije (dva na granici). Od početka pandemije zabilježena su ukupno 462 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist