Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 59 novooboljelih, preminuo Korčulanin

U županiji 59 novooboljelih, preminuo Korčulanin

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 59 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od toga 36 slučajeva brzim antigenskim testom). Radi se o 20 osoba iz Dubrovnika, po 5 osoba iz Metkovića, Ploča, Župe dubrovačke i Kule Norinske, po 3 osobe iz Opuzena i Konavala, po 2 osobe iz Stona, Slivnog te iz Blata, kao i o 1 osobi s Lastova. Također, zaraženo je 6 osoba koje nemaju prebivalište na području naše županije. Ukupno je zaraženo 28 osoba muškog spola i 31 osoba ženskog spola, a za njih 36 osoba je utvrđena epidemiološka veza. Preminula je jedna muška osoba iz Korčule (rođ. 1936.). U OB Dubrovnik hospitalizirano je 59 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, četiri pacijenta su na invanzivnoj ventilaciji, a tri pacijenta su na neinvanzivnoj ventilaciji.

Oporavilo se 140 osoba: 42 osobe iz Dubrovnika, 33 osobe iz Metkovića, 19 osoba iz Ploča, 14 osoba iz Župe dubrovačke, 10 osoba iz Konavala, 9 osobe iz Opuzena, 5 osobe iz Slivnog, 3 osobe iz Stona, po 2 osobe iz Kule Norinske i Zažablja te 1 osoba iz Vela Luke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 330 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 30 002 uzorka.

U samoizolaciji je 1698 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 110 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist