Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 46 novih slučajeva, šest osoba prekršilo samoizolaciju

U županiji 46 novih slučajeva, šest osoba prekršilo samoizolaciju

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 46 novih slučajeva zaraze koronavirusom (14 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 27 osoba iz Dubrovnika, četiri iz Metkovića, Korčule i Opuzena, dvije iz Ploča, jednoj iz Blata, Stona i Župe dubrovačke te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno su zaražene 23 muške osobe i 23 osobe ženskog spola, a 31 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Oporavilo se 69 osoba: 18 iz Dubrovnika, 11 iz Metkovića, deset iz Ploča, osam iz Opuzena, pet iz Župe dubrovačke, dvije iz Konavala, Korčule, Orebića, Pojezerja i Slivnog, jednoj iz Vele Luke i Zažablja te pet osoba koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 426 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 65 251 uzorak.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 50 osoba pozitivnih na koronavirus. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 695 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja mjere samoizolacije (svih šest na granici). Od početka pandemije zabilježena su ukupno 678 kršenja mjere samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist