Koronavirus u Hrvatskoj

U ŽUPANIJI 42 NOVOOBOLJELIH Zaražen jedan korisnik i dva djelatnika Thermoterapije

U ŽUPANIJI 42 NOVOOBOLJELIH Zaražen jedan korisnik i dva djelatnika Thermoterapije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 42 nova slučaja zaraze koronavirusom, 28 je utvrđeno brzim antigenskim testom. Radi se o 19 osoba iz Dubrovnika, devet iz Konavala, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Ploča, dvije iz Metkovića, po jednoj iz Korčule, Lumbarde, Orebića, Trpnja i s Mljeta. Među spomenutim pozitivnim osobama je jedan korisnik Doma za starije Dubrovnik – Thermoterapia te dva djelatnika istog Doma, jedan iz Dubrovnika i jedan iz Župe dubrovačke.

Ukupno su zaražene 22 osobe muškog spola i 20 osoba ženskog spola, a za njih 29 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 45 osoba: 15 iz Dubrovnika, šest iz Ploča, pet iz Korčule, po četiri iz Metkovića i Vele Luke, po tri iz Konavala i Lumbarde, po jedna iz Orebića, Slivnog, Stona i Župe dubrovačke te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 34 osobe pozitivne na koronavirus. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, sedam pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 258 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 33 035 uzoraka.

U samoizolaciji je 640 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja mjere samoizolacije (svih šest na graničnim prijelazima). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 147 slučajeva kršenja samoizolacije (26 na graničnim prijelazima).

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist