Koronavirus u Hrvatskoj

U Dubrovniku do sad cijepljeno 100 ljudi, stigle nove doze cjepiva

U Dubrovniku do sad cijepljeno 100 ljudi, stigle nove doze cjepiva

Zaključno sa srijedom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji do sad se cijepilo 325 osoba među kojima su radnici i korisnici domova za stare te zdravstveni radnici, a od čega je njih 100 u Dubrovniku, podatci su županijskog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje je za DuList iznio ravnatelj dr. Mato Lakić.

– Nisu prijavljene nuspojave – poručio je Lakić te dodao kako je u utorak navečer stiglo još 1950 doza cjepiva, a kojim su već počeli cijepiti u srijedu.

Podsjetimo, nakon što je u Hrvatskoj protekle nedjelje započelo cijepljenje protiv koronavirusa, ovog ponedjeljka protiv COVID-a 19 prvi zdravstveni djelatnici cijepili su se u Općoj bolnici Dubrovnik. Prvu dozu cjepiva u našoj županiji primio je specijalizant oftalmologije dr. Jakov Ivanišin, potom ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić te voditeljica Odjela anesteziologije dr. Marija Doršner.

– Imamo prekretnicu. Nažalost, dio naših sugrađana napustio nas je u borbi protiv ove opake bolesti te nije dočekao cjepivo. Nadamo se da će ovo cjepivo donijeti ono što želimo kroz 2021. da bismo u određeno doba godine imali dobru procijepljenost i da bi bili sigurni da se bolest više neće pandemijski širiti. Pozivam sve da se odazovu kad dođe njihov red za cijepljenje jer time ćemo sigurno spasiti puno života – naglasio je tom prilikom Lakić.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist