Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 40 novih slučajeva, preminuo muškarac iz Stona

U županiji 40 novih slučajeva, preminuo muškarac iz Stona

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od toga 20 slučaja brzim antigenskim testom). Radi se o 18 osoba iz Dubrovnika, deset iz Metkovića, po tri iz Ploča i Župe dubrovačke, po dvije iz Opuzena i Vele Luke te po jednoj osobi iz Konavala i Slivnog.

Ukupno je zaraženo 17 osoba muškog spola i 23 osobe ženskog spola, a za njih 28 je utvrđena epidemiološka veza.

Preminula je jedna muška osoba iz Stona (rođ. 1939.)

Oporavile su se 92 osobe: 32 iz Dubrovnika, 20 iz Metkovića, 16 iz Ploča, po šest iz Zažablja i Župe dubrovačke, pet iz Opuzena, tri iz Konavala, dvije iz Dubrovačkog primorja, jedna iz Kule Norinske i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 57 osoba pozitivnih na koronavirus. Deset pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, četiri pacijenta su na invanzivnoj ventilaciji, a šest pacijenata je na neinvanzivnoj ventilaciji.
U posljednja 24 sata obrađeno je 287 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 30 597 uzoraka.

U samoizolaciji su 1772 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 110 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist