Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 33 novooboljele osobe, 18 ih je iz Dubrovnika

U županiji 33 novooboljele osobe, 18 ih je iz Dubrovnika

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 33 nova slučaja zaraze koronavirusom (16 je utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 18 osoba iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Konavala, po dvije iz Dubrovačkog primorja i Stona, jednoj iz Kule Norinske te tri osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije. Ukupno je zaraženo 18 osoba muškog spola i 15 osoba ženskog spola, a za njih 20 je utvrđena epidemiološka veza.

Oporavile su se 22 osobe: devet iz Dubrovnika, pet iz Korčule, po jedna iz Blata, Dubrovačkog primorja, Konavala, Metkovića, Orebića i Smokvice te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađena su 174 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 38 334 uzorka.
U OB Dubrovnik hospitalizirano je 20 osoba pozitivnih na koronavirus. Jedan pacijenat zahtijeva intenzivnu skrb i na invazivnoj je ventilaciji.
U samoizolaciji je 691 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je osam kršenja mjere samoizolacije (sedam na granici). Od početka pandemije utvrđena su ukupno 274 slučaja kršenja samoizolacije (144 na graničnim prijelazima).

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist