Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 20 novih slučajeva zaraze, utvrđena dva kršenja samoizolacije

U županiji 20 novih slučajeva zaraze, utvrđena dva kršenja samoizolacije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom (dva su utvrđena brzim antigenskim testovima). Radi se šest osoba iz Blata, pet iz Dubrovnika, tri iz Vele Luke, dvije iz Pojezerja, po jednoj iz Konavala i Metkovića te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije. Ukupno je zaraženo 13 osoba muškog spola i sedam osoba ženskog spola, a za njih 16 je utvrđena epidemiološka veza.

Oporavile su se 32 osobe: 17 iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, četiri iz Konavala, po jedna iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske, Opuzena, Ploča i Zažablja te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 32 osobe pozitivne na koronavirus. Četiri pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 475 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 34 903 uzorka.
U samoizolaciji su 624 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije (oba na granici) Od početka pandemije utvrđena su ukupno 174 slučaja kršenja samoizolacije (51 na graničnim prijelazima).
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist