Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 142 nova slučaja zaraze koronavirusom

U županiji 142 nova slučaja zaraze koronavirusom

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 142 nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o 59 osoba muškog spola i 83 osoba ženskog spola; 56 iz Dubrovnika, 18 iz Metkovića, po 15 iz Vele Luke i Župa dubrovačke. 12 iz Ploča, po četiri iz Konavala, Opuzena i Stona, po tri iz Blata, Orebića, Slivnog i Trpnja te dvije osobe iza Dubrovačkog Primorja.

Izliječeno je 78 osoba: 36 iz Dubrovnika, 17 iz Metkovića, šest iz Ploča, četiri iz Opuzena, po dvije iz Blata, Konavala, Korčule, Orebića, Trpnja i Župe dubrovačke te po jedna osoba iz Kule Norinske, Slivnog i Vele Luke

U posljednja 24 sata obrađena su 725 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 152 726 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 36 osoba pozitivnih na koronavirus. Pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri pacijenta na respiratoru.

U samoizolaciji je 1606 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjera samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 968 slučajeva kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist