Koronavirus u Hrvatskoj

U Županiji 13 novooboljelih, hospitalizirano 19 osoba

U Županiji 13 novooboljelih, hospitalizirano 19 osoba

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj muškoj i tri ženske osobe iz Dubrovnika (za jednu mušku i dvije ženske osobe je utvrđena epidemiološka veza), tri muške i jednoj ženskoj osobi iz Metkovića (dvije muške i jedna ženska osoba ima utvrđenu epidemiološku vezu), dvije ženske osobe iz Župe dubrovačke (jedna ima utvrđenu epidemiološku vezu), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Ploča (za oboje je utvrđena epidemiološka poveznica) te jednoj muškoj osobi iz Opuzena za koju je također utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je osam osoba – četiri iz Dubrovnika, dvije iz Metkovića te po jedna iz Ploča i Župe dubrovačke.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 19 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su tri osobe na respiratoru. Od početka pandemije na analizirano je 11 697 uzorka.

U samoizolaciji se nalazi 658 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđen nijedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 69 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist