Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 105 novooboljelih, preminula jedna muška osoba iz Dubrovnika

U županiji 105 novooboljelih, preminula jedna muška osoba iz Dubrovnika

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 105 novih slučajeva zaraze koronavirusom (43 utvrđena brzim antigenskim testom). Radi se o 39 osoba iz Dubrovnika, 17 iz Metkovića, 15 iz Ploča, 12 iz Orebića, osam iz Konavala, šest iz Lumbarde, tri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Korčule i Pojezerja te jednoj iz Opuzena.

Ukupno su zaražene 44 muške i 61 ženska osoba, a 84 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Oporavile su se 63 osobe: 31 iz Dubrovnika, šest iz Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, po četiri iz Orebića i Ploča, po tri iz Konavala, Korčule i Kule Norinske te po jedna iz Blata, Dubrovačkog primorja, Opuzena i Stona.

Preminula je jedna muška osoba iz Dubrovnika (rođ. 1940.g)

U posljednja 24 sata obrađena su 393 uzorka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 51 383 uzorka.

Prvu dozu cjepiva primilo je 10 407 žitelja Dubrovačko-neretvanske županije.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno su aktivna 722 slučaja zaraze koronavirusom, od čega na širem području Dubrovnika njih 481 (Dubrovnik 300, Konavle 62, Župa dubrovačka 103, Dubrovačko primorje deset te Ston šest slučajeva).

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 70 osoba pozitivnih na koronavirus. Pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri na invazivnoj, a jedan na neinvanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1126 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja mjere samoizolacije (pet na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 529 kršenja mjere samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist