Zanimljivosti

U Vignju, Kliševu i Lapadu u ponedjeljak se slavi blagdan svetog Mihovila

U Vignju, Kliševu i Lapadu u ponedjeljak se slavi blagdan svetog Mihovila

U ponedjeljak, 29. rujna slavi se blagdan svetog Mihovila, koji se slavi u nekoliko župa na području županije.

Župa sv. Mihajla na Lapadu slavi Festu svetog Mihajla, svog zaštitnika. Mise će na blagdan biti u 8 sati (u staroj crkvi), u 10 sati na misi u župnoj crkvi (sudjelovat će djelatnici MUP-a), a u 18 sati svečanu večernju koncelebriranu misu predvodit će voditelj trodnevne duhovne obnove vlč. Marin Marić, vicekancelar Vrhbosanskog Nadbiskupskog Ordinarijata u Sarajevu. Trodnevnica počinje u petak, 26. rujna. Svake večeri do blagdana molit će se zajednička krunica u 17.30 sati, a u 18 sati bit će misa i propovijed.

Blagdan sv. Mihovila proslavit će i vjernici župe sv. Mihovila u Vignju na poluotoku Pelješcu. Misno slavlje, na kojem će koncelebrirati svećenici Pelješkog dekanata, predvodit će don Stipo Miloš, župnik u Putnikovićima. Procesija nakon koje slijedi misa počinje u 17 sati.

Svetog Mihovila arkanđela kao zaštitnika župe slave i vjernici u Kliševu koji će se okupiti na blagdan 29. rujna u župnoj crkvi na euharistijskom slavlju koje će predvoditi kancelar Dubrovačke biskupije i dekan Gradskog dekanata don Ivica Pervan. Misa počinje u 11 sati.

Pročitajte još

[FOTO] Pridvorska folklorna skupina zabalala u Gradišću i Beču

Dulist

Jesu li vam uvalili lažne kovanice?

Dulist

Ekipa ‘Mali bijeli zec’ pobjednici prvog Dub Pub kviz vikenda!

Dulist