Koronavirus u Hrvatskoj

U Splitsko-dalmatinskoj županiji se zatvaraju teretane, maske obvezne u kafićima…

Nakon 138 novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, u Splitsko-dalmatinskoj županiji od ponoći su na snazi nove, strože epidemiološke mjere. Tako se uvodi obvezno nošenje maski u zatvorenim prostorima ugostiteljskih objekata dok se ne konzumira hrana, piće i napitci. Na svadbenim svečanostima može biti najviše 50 ljudi, a na ostalim privatnim svečanostima i proslavama dozvoljeno je okupljanje najviše 20 ljudi. Na sprovodima može biti prisutno najviše 50 ljudi, bez održavanja karmina, a sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom. Na svim društvenim okupljanjima (manifestacije, priredbe, mise, obredi, izložbe…) obvezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru obvezno je nošenje maski i održavanje fizičke distance od minimalno dva metra.

Organizatori svih društvenih okupljanja i vlasnici ugostiteljskih objekata dužni su vršiti pojačani nadzor pridržavanja propisanih mjera. Obustavlja se rad teretana, fitness centara i drugih oblika organizirane rekreacije, a sportska natjecanja mogu se održavati samo bez gledatelja. Zabranjuju se posjeti i izlasci iz domova za starije i drugih ustanova socijalne skrbi te se daje preporuka da se rad organizira u smjenama, kad god je to moguće. Mjere su na snazi idućih 14 dana.

Pročitajte još

Danas 146 novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj, preminule dvije osobe

Dulist

Sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, manje osoba u samoizolaciji

Dulist

NOVI PODACI ZA ŽUPANIJU Četiri novozaražene osobe, tri se oporavile

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija