Koronavirus u Hrvatskoj

U ponedjeljak Franković i Dobroslavić primaju prvu dozu cjepiva

U ponedjeljak Franković i Dobroslavić primaju prvu dozu cjepiva

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić te više predstavnika javnog života grada Dubrovnika će u ponedjeljak, 11. siječnja primiti cjepivo protiv COVID-19 u Općoj bolnici Dubrovnik.

Podsjetimo, nakon što je u Hrvatskoj 27. prosinca 2020. započelo cijepljenje protiv koronavirusa, prvo cjepivo u Dubrovniku primio je sljedeći dan specijalizant oftalmologije dr. Jakov Ivanišin, potom ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić te voditeljica Odjela anesteziologije dr. Marija Doršner.

– Imamo prekretnicu. Nažalost, dio naših sugrađana napustio nas je u borbi protiv ove opake bolesti te nije dočekao cjepivo. Nadamo se da će ovo cjepivo donijeti ono što želimo kroz 2021. da bismo u određeno doba godine imali dobru procijepljenost i da bi bili sigurni da se bolest više neće pandemijski širiti. Pozivam sve da se odazovu kad dođe njihov red za cijepljenje jer time ćemo sigurno spasiti puno života – naglasio je tom prilikom ravnatelj županijskog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dr. Mato Lakić.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist