Koronavirus u Hrvatskoj

U ožujku stiže 426 tisuća doza cjepiva protiv Covida 19

U Hrvatsku bi u ožujku trebalo stići 426 tisuća doza cjepiva protiv virusa COVID-19. Rekla je to Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a, u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska’.
-Moći će se više cijepiti nego sada, još uvijek je naglasak na starijima i osobama s kroničnim bolestima. Počelo se i s punktovima za cijepljenje koji imaju organizacijske prednosti, primjerice može se više ljudi naručiti u kraćem razdoblju, mogu se bolje iskoristiti sve doze cjepiva. Za teže pokretne osobe treba ići na neke druge oblike, kroz kućne posjete ili ambulante koje su im bliže – rekla je Pavić Šimetin.
Inače, s dvije doze cjepiva do danas se cijepilo 600 tisuća ljudi, s jednom njih 106 tisuća.
Oni koji su preboljeli koronavirus, ne bi se trebali cijepiti unutar prvih mjesec dana nakon bolesti, a nakon toga se, ističe, mogu i trebaju cijepiti.

Hrvatska je naručila više od 5,7 milijuna doza cjepiva, otkrila je zamjenica ravnatelja HZJZ-a.

– Čini mi se da smo sa spoznajama o novim sojevima dalje od potpunog saznanja hoće li ove dvije doze biti dovoljne ili hoće li trebati booster doza, hoće li se davati godišnje. Od kliničkih studija prošlo je premalo vremena. Cjepiva su stvarno efikasna. Vjerujem da će na kraju biti dobre vijesti – rekla je Pavić Šimetin.

Pročitajte još

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist

BEROŠ PROGLASIO KRAJ PANDEMIJE? Hrvatska od danas službeno ukida sve mjere zaštite od COVID-a 19

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija