Koronavirus u Hrvatskoj

U Italiji preminulo 969 osoba, najviše u jednom danu

koronavirus italija 2

U Italiji je ukupno od koronavirusa preminulo 9134 ljudi. U posljednja 24 sata preminulo je 969 osoba, a zabilježeno je 5909 novih slučajeva. To je najveći broj preminulih osoba u jednom danu. U bolnicama je 10.950 ljudi hospitalizirano nakon što su se zarazili koronavirusom, a 3732 osobe su na intenzivnoj njezi u bolnicama, prenosi Index.

Ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini popeo se na 232. Danas je u BiH koronavirus odnio četvrti život. U Kantonalnoj bolnici Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću umro je još pacijent pozitivan na koronavirus. Mediji navode da je pacijent već bio ugroženog zdravstvenog stanja. Riječ je o 67-godišnjem pacijentu, donosi Index.

U Srbiji je preminula osma žrtva zaraze koronavirusom, a potvrđen je još 71 novi slučaj te je ukupno 528 oboljelih. Izrečena je i prva trogodišnja zatvorska kazna za kršenje samoizolacije, ističe Večernji list.

Najveći broj zaraženih u Sloveniji, gdje su na koronavirus pozitivno 632 osobe, od jučer su umrle još tri osobe, a ukupno je devetoro umrlih. U Sloveniji je od jučer zaraženo dodatnih 55 osoba, kako prenosi Oslobođenje.ba. U Crnoj Gori potvrđeno je još pet slučajeva koronavirusa, čime je broj oboljelih povećan na 75. Pod nadzorom se nalazi 6.278 osoba, prenosi RTCG.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist