Koronavirus u Hrvatskoj

U Hrvatsku stiglo i Modernino cjepivo, prva tranša ide Sisačko-moslavačkoj županiji

U Hrvatsku je u utorak pristiglo prvih 3.600 doza Moderna cjepivo, poručili su iz Vlade uz dvije fotografije cjepiva i kutije.

Cijela prva tranša uputit će se za cijepljenje ljudi protiv bolesti COVID-19 u Sisačko-moslavačkoj županiji, objavio je Twitteru glasnogovornih Vlade RH Marko Milić.

Nakon cijepljenja Moderninim cjepivom, imunitet bi trebao trajati najmanje godinu dana, priopćili su iz tvrtke u ponedjeljak na konferenciji J.P. Morgan Healthcare.

Pojava novih sojeva virusa pokazala je da je mRNA tehnologija bila dobar izbor za razvoj cjepiva, priopćili su iz Moderne. Modernino cjepivo koristi sintetičku mRNA za oponašanje površine koronavirusa i podučavanje imunološkog sustava da je prepozna i neutralizira, piše Reuters, a prenosi N1.

Moderna je u prosincu rekla da će provesti testove kako bi potvrdila da je cjepivo učinkovito protiv bilo kojeg soja.

Najavili su proizvodnju između 600 milijuna i milijardu doza svog cjepiva u 2021. godini, a od prodaje očekuju 11.7 milijardi dolara.

– Zadovoljni smo dosadašnjim rezultatima ispitivanja Na putu smo da proizvedemo najmanje 600 milijuna doza – kazao je izvršni direktor Moderne Stephane Bance.

Pročitajte još

U županiji 35 novih slučajeva, obrađeno je 427 uzoraka

Dulist

Hrvatska ima 1301 novi slučaj zaraze koronavirusom, 903 pacijenta su na bolničkom liječenju

Dulist

U županiji 58 novih slučajeva zaraze koronavirusom, najviše iz Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija