DuList INUrednički izbor

‘TREĆA SREĆA’ ZA MEDITERANSKI SAJAM ‘Tijekom lockdowna smo vidjeli koliko je bitna domaća proizvodnja’

mediteranski sajam003 1

‘Treća sreća’, reći će Vedran Kraljević, voditelj Mediteranskog sajma zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva koji se ove godine, unatoč svim preprekama ipak održao u Gospinom polju. Iako u svom programu nema ceremoniju svečanog otvaranja, osobe iz javnog i društvenog života rado su došle na sajam i provjerile proizvode 50-ak izlagača koliko ih se ove godine okupilo.

mediteranski sajam029
-Riječ je o kapacitetima koji mogu zadovoljavati sve naputke Nacionalnog stožera civilne zaštite. Što se tiče proizvoda, zastupljeni su svi oni stalni, koji su godinama s nama na sajmu, iz svih krajeva Hrvatske. Posebno smo ih birali te ovaj put nema one masovnosti. Ako je prije bilo 20 izlagača jednog proizvoda, ove godine ih ima 4 do 5. Drago nam je da smo tu, na zadovoljstvo naših kupaca i nas kao organizatora – rekao je Kraljević.

mediteranski sajam044
Zamjenica župana Žaklina Marević uputila je pohvale za organizaciju sajma. Divno je, kaže, vidjeti proizvođače iz cijele Hrvatske na jednom mjestu.
-Imamo neke nove OPG-ove iz naše županije zbog čega smo posebno zadovoljni – rekla je Marević.
Predsjednica Županijske komore Dubrovnik Nikolina Trojić ističe kako joj je drago što se sajam održao.
-Svi smo imali prilike vidjeti na proljeće, tijekom lockdowna, što znači hrvatska proizvodnja, domaći proizvod i uopće postojanje poljoprivrede i domaće proizvodnje. Mislim da kod prijašnjih godina toga nismo bili svjesni. Svi zajedno moramo pripomoći u kupovini i razvoju tih proizvoda – rekla je Trojić. Ističe kako je označavanje proizvoda s oznakama ‘Kupujmo hrvatsko’ i ‘Hrvatski proizvod’ izrazito bitno u ovom razdoblju.
-S tim se marketinškim dodacima proizvodi razlikuju od inozemnih – navela je Trojić.

mediteranski sajam032

Apelirala je na sve proizvođače u županiji da se jave gospodarskoj komori kako bi njihovi proizvodi dobili markice i na taj način našli tržišnu nišu i krajnjeg kupca.

Ekipa DuLista već je u četvrtak bila na Mediteranskom sajmu i porazgovarala s pojedinim proizvođačima. 

Pročitajte još

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist