Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

KAPITALNA INVESTICIJA Ispunjeni uvjeti za rekonstrukciju Lapadske obale

Projekt sveobuhvatne rekon­strukcije i proširenja Lapadske obale u II, IIIIIV. fazi izgradnje ukupno vrije­dan gotovo 70 milijuna kuna uskoro je spreman za početak realizacije. Naime, ova investicija u cijelosti financirana iz EUfondova i državnih sredstava naj­važnije je kapitalno ulaganje u grad­sku prometnu infrastrukturu. Projekt obuhvaća uređenje prometnice, parki­rališnih i pješačkih površina te uređe­nje stajališta javnog gradskog prijevoza. Osim neadekvatne širine prometnice, investicijom se rješava i problem pro­diranja mora u trup prometnice i ispi­ranja tampona, što dovodi do učestalog puknuća vodovodnih cijevi. Uz građe­vinsko i prometno rješenje, uredit će se i oborinska odvodnja s pročišćava­njem oborinskih voda, projekt vodo­voda, elektroenergetskog sustava s jav­nom rasvjetom i telekomunikacijskim sustavom. Troškovi projekta iznose 69.857.603,15 kuna uz financiranje iz Kohezijskog fonda u razini 85%, što iznosi 59.378.962,67 kuna. Ostatak od 15% odnosno 10.478.640,48 kuna financirat će se iz Državnog prora­čuna. Također, treba dodatno napome­nuti kako je pravomoćnost građevin­ske dozvole za III i IV fazu nastupila 3. rujna pa su time uklonjene sve pravne prepreke za početak realizacije projekta rekonstrukcije Lapadske obale.

Provedba projekta započela je 1. lipnja 2020. i traje do 31. prosinca 2023., što je krajnji rok završetka.

POGODNOSTI I POPUSTI ZA POSJETITELJE DUBROVNIKA Predstavljena ponuda za turiste u rujnu i listopadu 2020.

Promotivna akcija Grada Dubrovnika i Turističke zajed­nice grada Dubrovnika ‘Pozno ljeto u Dubrovniku’ – ‘Dubrovnik, tamo gdje je srce’ od 15. do 30. rujna, uključuje popuste i pogodnosti za posjetitelje Dubrovnika na brojne turističke usluge iz niza raznih kategorija: znamenito­sti, muzeja, galerija, ponuditelja smje­štaja i ugostitelja. Na ovaj način žele se privući prvenstveno turisti iz Hrvat­ske, koji su u ovoj godini na prvom mjestu na top listi najbrojnijih turi­sta u Dubrovniku. Ponudu za rujan, u koju su se uključile gradske ustanove predstavila je zamjenica dubrovač­kog gradonačelnika Jelka Tepšić. Uz dubrovačke kulturne ustanove, poput muzeja, uključuje se i rezervat Lokrum te Dubrovačke zidine, također sa sma­njenom cijenom ulaznice.

Grad Dubrovnik će se sa svojim ustanovama uključiti i u akciju Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice pod nazivom ‘Tjedan odmora’, od 16. do 25. listopada, čiji je cilj omogućiti svim građanima Hrvatske da posjete i upoznaju druge dijelove naše zemlje.

KOMUNALNA INFRASTRUKTURA Pokrenuti radovi na sustavu vodoopskrbe u naselju Štikovica

Napreduju radovi Vodovoda Dubrov­nik na 44 milijuna kuna vrijednoj inve­sticiji fazne izgrad­nje sustava vodoop­skrbe i odvodnje u Mokošici, Štikovici i Zatonu Malom. Uz Mokošicu, radovi na sustavu vodoopskrbe paralelno se izvode i u Štikovici gdje se nakon polaganja cjevo­voda na području tamošnje vodospreme do ulaza u naselje u dužini od 480 metara, započelo i s radovima na potezu od sje­vernog ulaza u naselje do prvih stambenih objekata. Na dijelu gradilišta u Mokošici, gdje je investicija u svibnju i pokrenuta. U okviru ove vrijedne investicije u komunalnu infrastrukturu šireg područja Grada ukupno će se izgraditi više od 6 kilome­tara cjevovoda vodoopskrbe uz preko 100 kućnih priključaka. Sustavi odvodnje koji će se izgraditi u ukupnoj dužini prelaze 7 kilometara sa 150 kućnih priključaka. Rok za dovršetak svih radova je 30 mjeseci.

Veći dio investicije, oko 75% iste, Vodovod je prija­vio na 881.208.682,00 kuna vrijedan EU projekt Aglo­meracija Dubrovnik, za koji je u srpnju ishodovano odobrenje u nacionalnoj proceduri od strane Mini­starstva regionalnog razvoja i europskih fondova.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 16. rujna 2020.

Pročitajte još

GLAZBENI NASTUPI, SEOSKE IGRE… Ne propustite vikend ‘Uskrsa u Primorju’

Dulist

[ŠAPA TJEDNA] Bono i njegova vjerna pratnja, redatelj Robi Bošković!

Dulist

Mihaela Pavlović: Primila sam ‘milijun’ poruka podrške. Opet ću se prijaviti na Survivor!

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija