Crna kronika

IZ MINUTE U MINUTU POŽAR U HE PLAT Pronađeno tijelo jednog radnika, za dvojicom se još traga

IZ MINUTE U MINUTU POŽAR U HE PLAT Pronađeno tijelo jednog radnika, za dvojicom se još traga

Jedna osoba je ozlijeđena, a za tri se traga, objavljeno je na Facebook stranici Hrvatska vatrogasna zajednica – HVZ nakon izbijanja požara u Hidrolelektrani u Platu.

Na intervenciju su izašli vatrogasci JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-ovi Konavle i Župa dubrovačka te DIP Dubrovnik.

10:32 – Tri osobe s lakšim ozljedama zaprimljene su u OB Dubrovnik. Vatrogasci su još na terenu, neslužbeno su nam rekli da se za nekoliko ljudi još traga unutar prostora. Naši timovi su u pripravnosti – istaknuo je za DuList ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu DNŽ Luka Lulić.

10:37 Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić potvrdio nam je kako su se tri osobe zaprimljene u bolnicu nagutale dima te kako su u pripravnosti dok vatrogasci ne dopru do osoba za kojima se unutar HE Plat traga.

11:21 Prema riječima ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Luke Lulića, jedan tim Hitne medicinske pomoći ušao je s vatrogascima u hidroelektranu, dok su dva tima ispred objekta u pripravnosti.

11:47 Ravnatelj Zavoda za Hitnu medicinu DNŽ Luka Lulić demantirao je da se dvije osobe iz HE Plat nalaze u šok sobi u OB Dubrovnik.

11:49 Hitna pomoć je na mulu, stigao je i policijski brod kao i načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. Također, u tunel su ušli i ronioci.

12.00 Policijski načelnik Ivan Pavličević istaknuo je kako je u trenutku požara u HE Plat bilo devet osoba. Od toga šestero ih je ozlijeđeno, dok se za trojicom još uvijek traga te o njima još nemaju nikakve informacije, osim da su sa sobom ponijeli zaštitnu opremu, ali da nije sigurno koliko će oprema izdržati.

14.20 Pronađeno je beživotno tijelo jednog radnika hidroelektrane Plat. Potvrdio je to načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević koji je javnost obavijesti kako su beživotno tijelo izvukli ronici JVP Dubrovački vatrogasci na površinu. Očevidom će se utvrditi identitet stradalog.

Pročitajte još

MAJKA TEŠKO OZLIJEĐENOG MALOLJETNIKA ‘Sin mi je mislio da je gotov’

Dulist

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist