Zanimljivosti

TOP DESET Situacije u kojima je limun najbolja pomoć!

TOP DESET Situacije u kojima je limun najbolja pomoć!

Limun je poznat po tome što ima poprilično širok spektar namjene, no međutim, kada bi ljudi znali za sve njegove blagodati, u svakom trenutku bi ga imali u kući.

Stoga vam portal Najbolje.info donosi top deset situacija u kojima je limun najbolja pomoć!

1. Limun je dobar je za regulaciju visokog tlaka te za pročišćavanje krvi od toksina. U sebi sadržava kalij koji kontrolira krvni tlak i smanjuje mučnine i vrtoglavice.

2. Limun pozitivno utječe na psihu – osobito limunada koja utječe na raspoloženje i oslobađa od stresa. Također, nakon dugih tjelesnih aktivnosti, predstavlja najbolje osvježenje.

3. Limun smanjuje respiratorne probleme (umanjuje nelagodu ljudima sa astmom) i pomaže nam da lakše dišemo.

4. Limun pomaže ljudima s artritisom i reumom, prirodni je diuretik tako da potpomaže u proizvodnji urina i samim tim sprečava upale i gomilanje toksina u našem organizmu.

5. Limun je odličan i za oralnu higijenu: djeluje kao antiseptik, čini zube sjajnima, i osvježava dah.

6. Kod mamurluka slobodno možete Aspirin zamijeniti čajem s puno limuna. Napomena: limun nemojte stavljati u previše vruću vodu, jer time ubijate njegove ljekovite sastojke.

7. Intimna higijena – razblažen limunov sok vrlo je zdravo i sigurno sredstvo za intimnu higijenu, a ujedno je i moćan antiseptik, oslobođen od umjetnih i iritirajućih sastojaka, za razliku od tvorničkih pripravaka za njegu.

8. Antiseptik za rane – limun je odlično sredstvo za dezinfekciju rana; dovoljne je samo par kapi limuna da se krvarenje zaustavi, a rana dezinficira.

9. Njega kože u borbi protiv starenja – limunada utječe na proizvodnju slobodnih radikala koji su odgovorni za starenje i propadanje kože. Također, prirodna limunada ima 0% kalorija i odličan je antioksidans. Pomaže i kod ublažavanja simptoma raznih infekcija. Prirodne maske za lice na bazi limuna savršena su zamjena za skupe kozmetičke preparate i tretmane za pomlađivanje i revitalizaciju.

10. Za lijepe i bijele nokte potreban vam je sok od 1/2 limuna pomiješan sa šalicom tople vode u kojoj ćete namakati prste nekoliko minuta i na kraju, limunovom korom dobro ispolirati nokte.

11. Protiv peruti, nakon pranja, potrebno je izmasirati tjeme limunovim sokom, te isprati čitavu kosu mješavinom vode i limuna. Osim rješavanja problema peruti, limunska kiselina također pruža kosi dodatni sjaj.

12. Grubu kožu na laktovima ćete tretirati tako što ćete promiješati soda bikarbonu sa sokom od limuna te dobivenu smjesu koristiti kao peeling kojeg je potrebno utrljati na laktove.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić nova Miss Universe Hrvatske

Dulist

FRANO MAŠKOVIĆ DANAS SLAVI Mačak sretan rođendan!

Dulist

SVE VEĆA ROBOTIZACIJA PROIZVODNJE Što to znači za vrijedne ljudske ruke?

Dulist