Zanimljivosti

Ovo su najbrži i najbolji načini za ‘veliko proljetno pospremanje’!

Ovo su najbrži i najbolji načini za 'veliko proljetno pospremanje'!

Konačno je stiglo i lijepo vrijeme! Proljetno sunce i više temperature griju dvorišta, kuće i stanove, a vikend pred nama idealno je vrijeme za napraviti ‘veliko proljetno pospremanje’, kako bi vaš dom bio ljepši!

Postoji nekoliko jednostavnih pravila za čišćenje doma kojih biste se trebali pridržavati da vam bude lakše, a donosi ih portal Dizajndoma.hr.

1. Nabavite svu opremu koja će vam biti potrebna

Ne možete početi čistiti ako nemate opremu. I zato trk u kupovinu – obavezna pomagala su spužvice, krpe raznih veličina, i naravno, sredstva za čišćenje.

2. Provjerite kakva je situacija vani

Živite li u kući, poslije duge zime vašem dvorištu će sigurno biti potreban totalni preobražaj. Prošetajte, dobro pogledajte šta sve treba napraviti i smislite plan – tako ćete uštedjeti puno vremena.

3. Stavite neki miris

Novi miris u obliku svijeća ili eteričnih ulja svakako je nešto što će osvježiti zimski “ustajali” prostor i pomoći vam da se lakše prihvatite posla.

4. Provjerite radi li sve kako treba

Baš kao što ste detaljno pregledali vanjski dio, isto morate napraviti i s unutrašnjim. Provjerite klimu, ventilaciju i ostale aparate, jer sad je idealno vrijeme za sve popravke.

5. Sklonite nepotrebnu odjeću

Ako neki odjevni predmet niste obukli preko pola godine, više ni nećete. Ispraznite ormare, a nepotrebnu odjeću donirajte onima kojima je potrebna.

6. Osvježite prozore

Operite prozore i stavite nove zavjese, niste ni svesni koliko će ta mala promjena osvježiti prostor u kojem živite. Pobrinite se da na njima budu proljetne boje, jer će to razigrati cijeli prostor.

Pročitajte još

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist

[VIDEO] MLADI IZUMITELJI Andro i Niko Stanoš od smeća napravili tenk na daljinsko upravljanje

Dulist