AktualnoUrednički izbor

TOP 10 NAJČITANIJIH VIJESTI Donosimo što ste najviše čitali u 2020. godini

TOP 10 NAJČITANIJIH VIJESTI Donosimo što ste najviše čitali u 2020. godini

Proteklu 2020. godinu obilježila je pandemija koronavirusa. Stoga i ne čudi kako su se među 10 najčitanijih vijesti na web portalu DuList našle i one vezane za temu COVID-19.

Ipak, čitatelji su u prošloj godini najviše klikali na članak o poreznoj listi srama, odnosno listi dužnika koju je objavila Porezna uprava, a među kojima se nalazi 34 pravnih i 59 fizičkih osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Na drugom mjestu po čitanosti nalazi se tužna vijest, ona o Hrvoju Batiniću, koji nas je sredinom prosinca napustio u 30. godini života. Bio je poznat kao dio ekipe Storm Chasers Dubrovnik.

Članak o našem sugrađaninu Andriji Bratičeviću i njegovom hvalevrijednom djelu, zasluženo je među najčitanijim vijestima u 2020. godini te se nalazi na trećem mjestu ove liste. Bratičević se, na sam dan kad je Banovinu krajem prosinca pogodio razarajući potres, uputio prema Zagrebu i dovezao obitelj iz Petrinje, koja je ostala bez svoga doma, u Cavtat.

Vraćamo se u ožujak i vrijeme lockdowna. U tom razdoblju nevjerice zbog svega što se događa, Hrvati su uspjeli izvući najbolje iz tmurne situacije i začiniti je – humorom. Tada su nastale brojne šale na temu koronavirusa, a mi smo prenijeli neke od njih što vas je posebno zainteresiralo i smjestilo ovu vijest na četvrtu poziciju.

‘U Dubrovniku sedam zaraženih COVID-19: Većina oboljelih sa zagrebačke svadbe poznatog nogometaša’, peti je najčitaniji članak u 2020. godini, objavljen početkom srpnja. Pisali smo tada kako su većinu zaraženih toga dana činili članovi jedne obitelji koja se COVID-19 zarazila u Zagrebu na svadbi Dubrovčanina, inače bosansko-hercegovačkog nogometnog reprezentativca čija supruga je pozitivna na koronavirus.

Drago nam je što se jedna pozitivna, lijepa i slatka priča našla na šestom mjestu najčitanijih vijesti u 2020. godini. Riječ je o kreativnim slasticama ‘Iz škafetina’, odnosno tortama Marijele Spaić koje je stvarno šteta načet’. Provjerite ovdje o kakvim se tortama radi, ako već niste.

Jedna od najtežih priča koju smo prenijeli na papir, bila je ona o peteročlanoj obitelji Osmeričić. Mladi bračni par, Ana i Slaven Osmeričić, odlučio je napustiti Dubrovnik i vratiti se u Slavoniju, a sve zbog nemogućnosti rješavanja stambenog pitanja za sebe i svoje troje malodobne djece (te vječnog podstanarstva). Ovaj se članak našao na sedmom mjestu naše liste, a na osmom razgovor s dubrovačkim ginekologom dr. med. Zoranom Tešanovićem koji je bio proglašen jednim od najboljih liječnika u 2019. godini.

Najviše ste čitali i članak iz četvrtog mjeseca, o dubrovačkom pomorcu koji je ostao ‘zarobljen’ na sidrištu Bahamskog sidrišta, koji je s nama podijelio svoje iskustvo.

Na desetom mjestu nalazi se članak od sredine prosinca, a tiče se najava o ponovnom uvođenju  propusnica.

Pročitajte još

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist