Kultura

TINO PATTIERA Njemački lied oduševio publiku na koncertu u Dvoru

TINO PATTIERA Njemački lied oduševio publiku na koncertu u Dvoru

U sklopu Međunarodnog festivala opernih arija „Tino Pattiera“ održan je koncert pod nazivom ‘German Lied’.  Nastupili su sopranistica Nikolina Pinko, grčki bariton Dimitris Tiliakos te dubrovački glazbenici Toni Kursar i Stefani Grbić. Publika Kneževa dvora imala je priliku čuti djela Franza Schuberta, Richarda Wagnera i Franza Straussa.

Međunarodni festival opernih arija ‘Tino Pattiera’ koji organizira Dubrovački simfonijski orkestar, započeo je koncertom ‘Mozart Gala’ u subotu 30. lipnmja u atriju Kneževa dvora, a nastavio se koncertom ‘Guardi le stelle’u Dubrovačkim vrtovim sunca. ‘German Lied’ je koncert,  odnosno recital, koji je bio posvećen njemačkom liedu.

Sopranistica Nikolina Pinko i grčki bariton Dimitris Tiliakos u društvu dubrovačkih glazbenika Tonija Kursara i pijanistice Stefani Grbić izveli su djela najvećeg majstora njemačke solo pjesme – Franza Schuberta („Auf dem Strom“ i „Lieder“). Sopranistica Nikolina Pinko izvela je i Wagnerov „Wesendoncklieder“, a publika je imala priliku čuti i Nocturno za hornu i klavir Franza Straussa u izvedbi Dubrovčana Tonija Kursara i Stefani Grbić.

Publika je velikim pljeskom nagradila izvođače i izmamila glazbeni dodatak: slavnu Schubertovu Serenadu iz ciklusa Labuđi pjev, koju je izvelo svo četvoro solista.

Velika završnica festivala održat će se u petak, 6. srpnja kada će publika imati priliku čuti neke od najpoznatijih opernih arija Mozarta, Verdija, Bizeta, Rossinija, Tijardovića, Puccinija i Wagnera, a koncert nosi naziv ‘La ci darem la mano’ – opera gala!

Pročitajte još

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist

ART STEAM Matematika kao inspiracija likovne radionice u UGD-u

Dulist

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist