Grad

TEČAJ ZNAKOVNOG JEZIKA U HOTELU HILTON Ušli smo u svijet tišine

Ovog utorka u hotelu Hilton Imperial održao se tečaj znakovnog jezika za gluhe i nagluhe osobe, koju je vodio Vedran Kastrapeli,stručni savjetnik za analitiku, statistiku i informatiku pri HZZZ-u.

Tečaj, u trajanju od sat i pol vremena, održan je u sklopu ‘Global month of service’ grupacije Hilton, a polaznici su mogli naučiti jednoručnu i dvoručnu abecedu, brojeve te imena gradova, zanimljive razlike u znakovnim jezicima diljem svijeta i slično.

– Zadovoljstvo nam je biti dio ovakve akcije na razini Grada i zajednice – rekla je Zorica Duić, manager Ljudskih resursa (HR) u Hilton Imperial Dubrovnik.

– Udovoljavanje odredbama zakona o zaposaljvanju osoba s invaliditetom je poslodavčev minimum koji je uvijek potrebno nadograditi ovakvim aktivnostima – istaknula je ona.

– Pravo je zadovoljstvo bilo sudjelovati na tečaju jezika za gluhe i nagluhe osobe. Mislim da bi bilo poželjno da ovakav način komunikacije znaju svi kako bi se gluhim i nagluhim osobama olakšala svakodnevna komunikacija – kazala je pak Mia Miloslavić, PA & Marketing Executive, dodavši kako će ova incijativa pomoći i osobnom razvoju zaposlenika da svladajući znakovni jezik mogu pružiti kvalitetniju uslugu gostima kojima je to jedini način komunikacije.

– Svakako, bilo je ovo lijepo i korisno druženje s Vedranom i članovima udruge, a pojedinci koji žele mogu nastaviti svoj razvoj savladavanja znakovne komunikacije, kroz Udrugu gluhih i nagluhih osoba Dubrovačko neretvanske županije koja organizira besplatnu edukaciju za članstvo i zainteresiranu javnost. Ovo je definitivno naša preporuka svima koji imaju volje i želje ući u svijet tišine – kazao je Roberto Machiedo, IT Coordinator.

A i mi vam, naravno ako imate volje, savjetujemo da makar iskušate osnove, odnosno znakovnu abecedu, te možda sutradan nekome uljepšate dan korakom u njezin ili njegov ‘svijet tišine’. Zabavno je i korisno, a uostalom – naučili ste još jedan jezik…

Pročitajte još

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ovo su najbolji dubrovački doktori!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija