Grad

TEČAJ ZNAKOVNOG JEZIKA U HOTELU HILTON Ušli smo u svijet tišine

TEČAJ ZNAKOVNOG JEZIKA U HOTELU HILTON Ušli smo u svijet tišine

Ovog utorka u hotelu Hilton Imperial održao se tečaj znakovnog jezika za gluhe i nagluhe osobe, koju je vodio Vedran Kastrapeli,stručni savjetnik za analitiku, statistiku i informatiku pri HZZZ-u.

Tečaj, u trajanju od sat i pol vremena, održan je u sklopu ‘Global month of service’ grupacije Hilton, a polaznici su mogli naučiti jednoručnu i dvoručnu abecedu, brojeve te imena gradova, zanimljive razlike u znakovnim jezicima diljem svijeta i slično.

– Zadovoljstvo nam je biti dio ovakve akcije na razini Grada i zajednice – rekla je Zorica Duić, manager Ljudskih resursa (HR) u Hilton Imperial Dubrovnik.

– Udovoljavanje odredbama zakona o zaposaljvanju osoba s invaliditetom je poslodavčev minimum koji je uvijek potrebno nadograditi ovakvim aktivnostima – istaknula je ona.

– Pravo je zadovoljstvo bilo sudjelovati na tečaju jezika za gluhe i nagluhe osobe. Mislim da bi bilo poželjno da ovakav način komunikacije znaju svi kako bi se gluhim i nagluhim osobama olakšala svakodnevna komunikacija – kazala je pak Mia Miloslavić, PA & Marketing Executive, dodavši kako će ova incijativa pomoći i osobnom razvoju zaposlenika da svladajući znakovni jezik mogu pružiti kvalitetniju uslugu gostima kojima je to jedini način komunikacije.

– Svakako, bilo je ovo lijepo i korisno druženje s Vedranom i članovima udruge, a pojedinci koji žele mogu nastaviti svoj razvoj savladavanja znakovne komunikacije, kroz Udrugu gluhih i nagluhih osoba Dubrovačko neretvanske županije koja organizira besplatnu edukaciju za članstvo i zainteresiranu javnost. Ovo je definitivno naša preporuka svima koji imaju volje i želje ući u svijet tišine – kazao je Roberto Machiedo, IT Coordinator.

A i mi vam, naravno ako imate volje, savjetujemo da makar iskušate osnove, odnosno znakovnu abecedu, te možda sutradan nekome uljepšate dan korakom u njezin ili njegov ‘svijet tišine’. Zabavno je i korisno, a uostalom – naučili ste još jedan jezik…

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist