Koronavirus u Hrvatskoj

SVE VAŽNE NOVOSTI Ana Miličić pojasnila nedoumice o mjerama za organizatore okupljanja

Voditeljica Službe civilne zaštite Ana Miličić na svome je Facebook profilu pojasnila nedoumice vezane za nove odluke Nacionalnog stožera vezano za organizatore okupljanja.

-Za našu županiju i dalje je na snazi Odluka kojom su privatna okupljanja (rođendani i sl.) ograničeni na 20, a svadbe i sprovodi na 50 sudionika. Dakle, ne prijavljuju se niti se za njih traži suglasnost jer preko 50 za sada nisu ni dozvoljena.

– okupljanja s 50 i više sudionika, a koja nisu ni sportski događaji, ni kulturno – umjetnički programi, ni izložbe, ni kino, ni vjerska okupljanja, trebaju 5 dana ranije zatražiti suglasnost županijskog Stožera civilne zaštite (putem e-maila dubrovnik112@civilna-zastita.hr).

– okupljanja s 50 i više sudionika za koja nije potrebna suglasnost (sportski događaji, kulturno – umjetnički programi, izložbe, kino projekcije, vjerska okupljanja) i dalje se prijavljuje na isti način, dakle na mail dubrovnik112@civilna-zastita.hr, 48 sati prije početka, s tom razlikom da je do sada trebalo prijaviti okupljanje sa 100 i više, a sada za 50 i više.

Javna okupljanja koja prijavljujete policiji ne trebate dvostruko prijavljivati. I naravno, obavezno je vođenje evidencije sudionika na tim okupljanjima. Dakle, sve ono što je i ranije trebalo. Ovo je skraćena verzija, da se lakše snađete. Sve Odluke možete naći na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite – istaknula je Miličić dodavši da joj se, ako netko ima praktičo i konkretno pitanje, može slobodno javiti te da će rado pomoći ako je u njezinoj moći.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija