Aktualno

Šuica: Zidine na referendum!

Klub vijećnika HDZ-a sutra će Gradskom vijeću predati potpise jedne trećine vijećnika za raspisivanje referenduma o DPDS-u, najavila je na konferenciji za medije predsjednica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica.

Referendumsko pitanje, kako kaže Šuica, bit će: "Tko treba upravljati dubrovačkim zidinama – trojac HNS-SDP-Nezavisna lista Pera Vićana ili DPDS?"

– Ovo je prevažna tema da bi ovlaš prešli preko nje i tumačili je kao dnevnu politika. To nije dnevna politika, nego prevažno pitanje za Dubrovnik, Hrvatsku, svijet, Unesco… Ne može jedan slučajni gradonačelnik, koji je prolaznik kao i svi mi, a zidine nisu prolazne, svoj hir prelamati preko ovog fortifikacijskog sustava i preko – kazala je Dubravka Šuica obrazlažući inicijativu za referendum.

– Došao je trenutak da moramo stati u obranu Društva prijatelja dubrovačke starine – odlučno je rekla Šuica, dodavši kako se DPDS od 1952. do danas nije miješao u politiku, niti to čini i danas.
-Tamo gdje ima novca tamo ga samo zanima kako do njega doći – kritizirala je gradonačelnika Šuica, dodavši kako se nikad nitko nije dirao u DPDS.

Ako HDZ-ov prijedlog o referendumu ne dobije potrebnu apsolutnu većinu na Gradskom vijeću da bi se referendum raspisao, HDZ će, rekla je Šuica, organizirati prikupljanje potpisa građana, prema zadanoj proceduri.

Na konferenciji za novinare Dubravka Šuica i Antun Kisić osvrnuli su se i na odnos aktualne Vlade RH prema Dubrovniku, a sve na temu autoceste prema Dubrovniku, Pelješkom mosta, te najave o mogućšen preseljenju središta Carinarnice Dubrovnik u Ploče.
– Dubrovnik regija je ono što mi zastupamo i ne bi bilo dobro usuditi se dirati u to – poručila je aktualnoj hrvatskoj Vladi Dubravka Šuica.

 

Pročitajte još

Za Dubrovnik izdano narančasto upozorenje, budite na oprezu zbog vjetra!

Dulist

Lokrum spreman za posjetitelje, za građane ponovno godišnji pokazi

Dulist

Koji mobitel koristite? Ovi modeli trenutno su na meti hakera!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija