Koronavirus u Hrvatskoj

STRUČNJAKE BRINE ‘SUPER COVID’ Pandemija bi mogla trajati još godinu dana

Pandemija koronavirusa mogla bi trajati još godinu dana zbog mutiranih sojeva koji bi mogli poremetiti planove i napore oko cijepljenja, smatraju zdravstveni stručnjaci, donosi RTL.
Naime, glavni američki imunolog Anthony Fauci, upozorio je da bi se zdravstvena kriza mogla pogoršati zbog novih nekoliko sojeva Covida-19 koji su se pojavili u SAD-u, a ubrzano se šire svijetom. Cijepljenje je do sada imalo pozitivan efekt. Naime, hospitalizacija je u SAD-u pala za više od 3000 dnevnih slučajeva, a broj novih infekcija također je u padu.
-To je svakako dobra vijest. No, ono što je sada problematično i na što moramo stvarno paziti su novi sojevi – rekao je Fauci za MSNBC.
U SAD-u je do sada više od 300 prijavljenih slučajeva “super-covida” – sojeva koji su nastali u Brazilu, Velikoj Britaniji i Južnoj Africi. Iako se do sada nisu pokazali smrtonosniji, itekako su zarazniji, a tu je i opravdan strah da bi mogli biti otporni na cjepiva koja su sada na tržištu.

Pročitajte još

I LASIĆ SE CIJEPIO U sportskoj dvorani na Grudi cjepivo primile 484 osobe

Dulist

KREĆU KONCERTI I EVENTI Božinović: Doći će cijepljeni, preboljeli i testirani pa ćemo vidjeti ima li posljedica

Dulist

U Hrvatskoj 1435 novooboljelih, preminule 33 osobe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija