Koronavirus u Hrvatskoj

STOŽERI U AKCIJI Kreće stroži nadzor pridržavanja epidemioloških mjera

Nacionalni stožer civilne zaštite izdao je upute lokalnim stožerima, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj, kao i u okruženju .Svi stožeri civilne zaštite i područni uredi Ravnateljstva civilne zaštite obvezni su organizirati pojačani kontinuirani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera. Osobitu pozornost moraju dati mjestima potencijalnih nedopuštenih okupljanja te na eventualni nedopušteni rad ugostiteljskih objekata u zatvorenim prostorima. U uputi se napominje kako se gosti mogu usluživati samo na otvorenim terasama, odnosno drugim otvorenim prostorima za usluživanje na kojima može strujati zrak. Uz to napomenuto je kako usluživanje gostiju na terasama koje su zatvorene staklenim, plastičnim ili drugim pregradama nije dopušteno. Ova se uputa dakako ne odnosi na područje naše županije, gdje rad ugostiteljskim objektima na otvorenim taracama još nije dozvoljen.
Radi koordiniranja provođenja nadzora provođenja epidemioloških mjera, područni uredi civilne zaštite moraju stupiti u kontakt s policijskim upravama i područnim uredima Državnog inspektorata.
Druga uputa odnosi se na turističku sezonu. Ite moraju stupiti u kontakt s turističkim zajednicama te u suradnji s njima razmotriti koje mjere i aktivnosti je potrebno poduzeti kako bi njihovo područje bilo epidemiološki sigurna destinacija za građane i turiste. Uz to, županijski stožeri mogu, ako se za to ukaže potreba, u suradnji i prema procjeni epidemiologa predložiti privremeno uvođenje nužnih epidemioloških mjera te da svakog utorka do 12 sati dostave podatke o broju turista.

Pročitajte još

U županiji 58 novih slučajeva zaraze koronavirusom, najviše iz Dubrovnika

Dulist

Hrvatska s gotovo 2 tisuće novozaraženih

Dulist

NOVE UPUTE HZJZ-A Što je treća, a što ‘booster’ doza i tko prima koje cjepivo?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija