Koronavirus u Hrvatskoj

STOŽER ODLUČIO Od ponedjeljka se otvaraju tarace kafića, dozvoljeni treninzi u zatvorenim prostorima

STOŽER ODLUČIO Od ponedjeljka se otvaraju tarace kafića, dozvoljeni treninzi u zatvorenim prostorima

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji za medije Nacionalnog stožera ovog je petka govorio o relaksaciji mjera koje će na snagu stupiti 1. ožujka. Stožer je, naime, donio odluku kojom je ugostiteljskim objektima dopušteno usluživati goste na otvorenim taracama i drugim otvorenim prostorima uz poštivanje epidemioloških mjera.

-Radno vrijeme ugostiteljskih objekata propisano je od 6 do 22 sata. Dozvoljen je rad samo na otvorenim dijelovima ugostiteljskih objekata. Ako tarace imaju pleksiglase ili pregrade, iste se trebaju maknuti i terase otvoritiradi cirkulacije zraka. Potrebno je osigurati adekvatni razmak između gostiju. Stolovi i stolice moraju biti razmješteni pa razmak od svakog stolca mora biti minimalno 1,5 metara te 3 metra što se tiče stolova. Ovisno o veličini terase izračunava se najveći broj koji može biti na terasi i on mora biti vidljivo istaknut svima koji tu jesu. Na ulasku na terasu mora biti dezinfekcijsko sredstvo. U zatvoreni dio objekta ide se samo za korištenje toaleta i svi koji se nalaze unutar objekta moraju nositi masku, što također treba biti naznačeno na ulazu u objekt. Nije dopušteno puštanje glazbe u ugostiteljskom objektu – rekao je Božinović.

Stožer je donio odluku i o popuštanju mjera u području sporta te je omogućeno treniranje u zatvorenim objektima, uz pridržavanje mjera.

-Dvorane moraju biti redovito provjetravane, broj ljudi je ograničen pa na 20 ‘kvadrata’ može biti samo jedna osoba.Ta obavijest mora biti jasno vidljiva. Dopušteni su treninzi, bez kontakta među sportašima. Treninzi nogometa i slično mogu se održavati, ali na način da se radi na kondiciji, bez kontakta. Nakon svakog treninga dvorana se temeljito čisti i prozračuje. Preporuka je da se svlačionice i tuševi ne koriste. A ako je to nužno, treba organizirati da u svlačionicu ne ulaze više od dvije osobe odjednom. Prilikom dolaska i odlaska treba imati masku – naglasio je Božinović.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist