Zanimljivosti

Što su to turistički itinereri?

Što su to turistički itinereri?

Djelatnici Javne ustanove za zaštićene prirodne vrijednosti na području DNŽ sudjelovali su na edukaciji Izrada prekograničnih turističkih itinerara“,

koja je održana u  sklopu 2,9 milijuna kuna vrijednog prekograničnog projekta „Poslovna suradnja i unapređenje vještina u razvoju pustolovnog turizma“. Radionica se održala u Dubrovniku, a prva je od četiri planirane projektom.
 
Krajnji rezultat radionica izrada je turističkih itinerara, koji će obuhvatiti prekogranična područja te ponuditi posjetiteljima mogućnost sedmodnevnih izleta koji uključuju ponudu „pustolovnog turizma“. Naime, posjetitelji će biti u mogućnosti odabrati izlete koji im najviše odgovaraju prema njihovim sposobnostima bilo da se radi o biciklizmu, pješačenju, kajacima ili obiteljskom druženju s posebnim osvrtom na zakonom zaštićene prirodne vrijednosti.
 
Sukladno sporazumu o suradnji u spomenutom projektu, pored održanih radionica GIS-a, tečaja za „Vodiče pustolovnog turizma“, izrada prekograničnih turističkih itinerara je još jedna od radionica koja je obuhvaćena ovim projektom.
 
Hrvatska gorska služba spašavanja u suradnji sa Udrugom za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Centrom za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) i UNDP-om Crna Gora započela je realizaciju projekta koji uključuje aktivnosti, planirane od siječnja 2011. do lipnja 2012. godine, fokusirane na granično područje Hrvatske i Crne Gore.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist