Zanimljivosti

Veljki Krasovac Apostolski Blagoslov

Gospođi Veljki Krasovac, pjevačici Mješovitog crkvenog zbora Male braće,uručen je  dokument o Apostolskom Blagoslovu, koji joj je udijelio Sveti Otac papa Benedikt XVI. povodom 60. obljetnice njenog djelovanja u tom zboru.

Dokument joj je uručen večeras na zahvalnom slavlju u crkvi Male braće na kojem su prisustvovali i članovi njene obitelji te prijatelji. Gospođa Krasovac pjevala je u tom zboru gotovo šest desetljeća, od blagdana Bezgrešnog začeća 1953. godine, koji se obilježava sutra, pa sve do nedavno.

Gospođa Veljka Krasovac rođena je 1932. na Korčuli. U Dubrovnik je stigla kako bi se školovala u srednjoj Muzičkoj školi Luke Sorkočevića. Pjevala je sve dok se nije udala 1957. godine, za pokojnog gospara Tončija, inače urara koji je održavao dubrovački zvonik, a kojeg je upoznala u ovom zboru. Oženili su se 1957. godine, i imali četvero djece Frano, Anis, Boris i Loris. U zboru je pjevala i 1991. godine kada im je izgorila kuća u Domovinskom ratu.

Na zahvalnom slavlju pjevači i predstavnici samostana Male braće obratili su joj se zahvalivši joj na doprinosu u radu zbora i franjevačkog samostana. U ime zbora Marija crkve Svetog Ignacija riječi zahvale uputila joj je Đina Gangaj, zbora Male braće Maro Dabelić, franjevačkog svjetovnog reda Neda Korivec, te gvardijan Samostana Male Braće fra Stipe Nosić.

Pročitajte još

DOBRO DRUŠTVO, ZABAVA I ROŠTILJ Petak popodne provedite uz boćanje na Rašici!

Dulist

Vedran Levi vratio britanskoj knjižnici davno izgubljenu knjigu. Posuđena je 1958. godine

Dulist

Poslovni agenti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Irske, Kanade, Njemačke i Poljske boravili u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija