Županija

ŠTO DALJE? Bačić o brzoj cesti: Ne zatvaramo vrata nijednom rješenju, ali to ne znači da odustajemo od ovog

ŠTO DALJE? Bačić o brzoj cesti: Ne zatvaramo vrata nijednom rješenju, ali to ne znači da odustajemo od ovog

Hrvatske ceste povukle su Studiju utjecaja na okoliš za brzu cestu od Osojnika do Zračne luke Ruđer Bošković. Jedni ističu kako su Hrvatske ceste povukle studiju kako bi razmotrile različite komentare i prijedloge građana, a drugi navode, i nadaju se, kako se od trase preko Rijeke dubrovačke – odustalo.
Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić komentirao je u petak u Dubrovniku kako je brza cesta jedna od važnijih projekata na jugu Hrvatske. Bili su kako kaže, uvjerenja, prema studiji, da je ta trasa najoptimalnija, no to, navodi dalje, ne znači da ono što struka kaže na kraju bude realizirano. Naveo je kako bi bilo dobro da su primjedbe došle prije, s obzirom na značaj ceste.

-Kroz proces javnog izlaganja čuli smo da postoji značajan broj građana koji se ne slažu s time. Došao je veliki broj primjedbi. Mislim da Hrvatske ceste, kao ozbiljni investitor, u tom trenutku trebaju stati i vidjeti što dalje. Postoji više varijanti nastavka tog projekta koji život znači za ovaj dio juga Hrvatske. S Hrvatskim cestama ćemo vidjeti koji je najoptimalniji prijedlog da se to nastavi. Ne zatvaramo vrata nijednoj soluciji, ali to ne znači da automatski odustajemo i od ove. Prema tome, sada je na struci da izvalorizira sve prijedloge. Možda su ove primjedbe trebale doći prije pa bismo bili brži u realizaciji. S obzirom na značaj i cijenu ceste, mislim da kao odgovorna vlast trebamo što prije izgraditi prometnicu koja je za sve ljude vrlo važna i nužna – kazao je. Nije konkretizirao kad bi se moglo saznati koja je zapravo najbolja opcija.

-S Hrvatskim cestama, s ministarstvima donijet ćemo odluku slušajući stavove županije, grada i donijet ćemo odluku. Rok vam ne mogu reći. Mislim da je najvažnije od svega donijeti odluku.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist