Grad

STAR WARS/ ‘ROBOTI SOKOLOVI’ Za snimanje angažirani helikopter i dronovi presretači?!

Kad se snima megaspektakl, tzv. blockbuster s potencijalom zarade od preko dvije milijarde dolara, onda se baš ništa ne prepušta slučaju.

Tome svjedoče i Dubrovčani, koji su, nakon što su srce svog grada prepustili filmašima, doživjeli svojevrsnu opsadu.

Naime, u srijedu ujutro na ulazima u Grad osvanula je tzv. crvena mapa, s naznačenim rutama ‘nesmetanog kretanja’ za pješake. Brojne dubrovačke gospođe potrošile su dosta vremena proučavajući je, ne znajući zapravo čemu sve to.

Također, već od ranije DuList je izvještavao o angažmanu plovila u svrhu snimanja, objavili smo i fotografije koje tome svjedoče.

Najnovija informacija koju neslužbeno saznajemo jest da je za potrebe produkcije angažiran helikopter te nepoznati broj bespilotnih letjelica, tzv. dronova, koji imaju zadatak kontrolirati zrak ponad lokacija snimanja.

I dok je helikopter, pretpostavlja se, prvenstveno angažiran za potrebe snimanja scena, dronovi bi vrlo lako mogli biti presretači koji imaju poseban zadatak u borbi protiv mogućih ilegalnih dronova i ostalih bespilotnih letjelica na nebu iznad Dubrovnika.

Podsjetimo kako je baš lani japanska policija u svrhu borbe protiv terorizma uvela takve ‘robote sokolove’. Doduše, njihovi su bili opremljeni mrežama za onemogućavanje neprijateljskih dronova u kretanju, kao i kamerama, dok oprema ovih ‘dubrovačkih’ ostaje nepoznata.

U svakom slučaju, filmaška ‘opsada’ se nakon kopna i mora proširila i na zrak. Tko zna, kako su ovi momci krenuli, ne bi nas čudilo da možda spuste i sondu u kanalizaciju pod Stradunom!

 

Foto: ilustracija

Pročitajte još

Tomo Sjekavica na prijemu kod predsjednika Milanovića

Dulist

Tim ‘Aktivne Hrvatske’ kod gradonačelnika, najavili i program u Dubrovniku za lipanj

Dulist

U 2021. Lokrum posjetilo 100 tisuća ljudi. Prihodi veći od 13 milijuna kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija