Grad

STAR WARS/ ‘ROBOTI SOKOLOVI’ Za snimanje angažirani helikopter i dronovi presretači?!

STAR WARS/ 'ROBOTI SOKOLOVI' Za snimanje angažirani helikopter i dronovi presretači?!

Kad se snima megaspektakl, tzv. blockbuster s potencijalom zarade od preko dvije milijarde dolara, onda se baš ništa ne prepušta slučaju.

Tome svjedoče i Dubrovčani, koji su, nakon što su srce svog grada prepustili filmašima, doživjeli svojevrsnu opsadu.

Naime, u srijedu ujutro na ulazima u Grad osvanula je tzv. crvena mapa, s naznačenim rutama ‘nesmetanog kretanja’ za pješake. Brojne dubrovačke gospođe potrošile su dosta vremena proučavajući je, ne znajući zapravo čemu sve to.

Također, već od ranije DuList je izvještavao o angažmanu plovila u svrhu snimanja, objavili smo i fotografije koje tome svjedoče.

Najnovija informacija koju neslužbeno saznajemo jest da je za potrebe produkcije angažiran helikopter te nepoznati broj bespilotnih letjelica, tzv. dronova, koji imaju zadatak kontrolirati zrak ponad lokacija snimanja.

I dok je helikopter, pretpostavlja se, prvenstveno angažiran za potrebe snimanja scena, dronovi bi vrlo lako mogli biti presretači koji imaju poseban zadatak u borbi protiv mogućih ilegalnih dronova i ostalih bespilotnih letjelica na nebu iznad Dubrovnika.

Podsjetimo kako je baš lani japanska policija u svrhu borbe protiv terorizma uvela takve ‘robote sokolove’. Doduše, njihovi su bili opremljeni mrežama za onemogućavanje neprijateljskih dronova u kretanju, kao i kamerama, dok oprema ovih ‘dubrovačkih’ ostaje nepoznata.

U svakom slučaju, filmaška ‘opsada’ se nakon kopna i mora proširila i na zrak. Tko zna, kako su ovi momci krenuli, ne bi nas čudilo da možda spuste i sondu u kanalizaciju pod Stradunom!

 

Foto: ilustracija

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist