Kultura

SRIJEDA I ČETVRTAK Zanimljivi kulturni događaji u Metkoviću

SRIJEDA I ČETVRTAK Zanimljivi kulturni događaji u Metkoviću

Arheološki muzej Narona i Gradsko kulturno središte Metković pozivaju sve zainteresirane na predstavljanje monografije FORUM NARONITANUM, autora Emilia Marina i suradnika, koje će se održati večeras u 21 sat u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću.

Monografiju će predstaviti akademik Emilio Marin, autor, Miroslava Topić, glavna urednica, Toni Glučina, ravnatelj Arheološkog muzeja Narona te dr. sc. Smiljan Gluščević, arheolog.

Već sutradan, u četvrtak 19. srpnja, u 19 sati, Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću i Grad Metković pozivaju sve zainteresirane na otvorenje fotografske izložbe Vesne Zednik pod nazivom ‘Šumovi’.

Izložba se otvara u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković, a otvara ju povjesničarka umjetnosti Zorana Vekić.

‘Zanimljivo je istaknuti da se radi mahom o mladim modelima, plesačima i glumcima. Izdvojimo samo tri imena iz svijeta klasičnog baleta: Fran Kovačić (Zagreb, 2002), iznimno nadareni mladi baletan koji je upravo završio Srednju školu za klasični balet u Zagrebu, Anamarija Marković (Zagreb, 1999) koja je godinu dana provela na prestižnoj Akademiji ruskog baleta Vaganova u Sankt Peterburgu i Ana Mamić (Split, 2002) koja je s petnaest godina primljena na Ballet-Akademie Hochschule für Musik und Theater u Münchenu.

Uz pozivnicu vam prilažemo Katalog u PDF formatu gdje ćete naći autoričin tekst koji objašnjava o kakvim je šumovima riječ, tekst povjesničara umjetnosti Feđe Gavrilovića, biografija autorice Vesne Zednik i asistentice Margarete Milačić, naslovi svih fotografija koje će biti izložene na izložbi, te bilješke o modelima. Šesnaest  modela na dvadeseti pet fotografija naći će se u fotografskoj priči koja se pita možemo li drugome u potpunosti prenijeti vlastito iskustvo, ili se zbog šumova u komunikaciji uvijek samo djelomično razumijemo‘, zapisao je Ratko Krstičević, koordinator izložbe.

Pročitajte još

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist